رئوس برنامه دولت برای حمایت از مستاجران مشخص شد
به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از فارس ، برخی مخاطبان سامانه فارس من با ثبت سوژهای تحت عنوان « توجه به وضعیت اجارهنشینان و ساماندهی بازار مسکن » خواستار پیگیری این مسئله توسط خبرگزاری فارس شدهاند.
بر این مبنا مخاطب ثبتکننده سوژه مذکور با اشاره به جزئیات مطالبه خود گفت: و هزینه مسکن به حدی افزایش یافته که قدرت خرید مردم بسیار کم شده و از همه مهمتر شرایط برای اجاره نشینان بسیار سخت و دشوار است .
وی افزود: صاحبخانهها و همینطور اغلب املاکیها اجاره مسکن را به دلخواه خود تعیین کرده و هر سال بر مبلغ آن میافزایند.
بر اساس پیگیری انجام شده از وزارت راه و شهرسازی، هیئت وزیران در جلسه مورخ ۲۲ تیر ۱۴۰۱، با هدف ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها، حمایت از مستأجران و تشویق موجران قانون مدار و با توجه به ضرورت تکمیل و به روز رسانی اطلاعات سامانه ملی املاک و اسکان کشور، بسته پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی را به تصویب رساند.
از رئوس بسته مصوب هیئت وزیران درخصوص ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها میتوان به پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن، ایجاد مشوق برای موجران، نرخگذاری خدمات مشاوران املاک و ارتقای توان فنی و تخصصی آنها و کمک به تکمیل و تحویل پروژه های نیمه تمام مسکن (خصوصی و حمایتی) اشاره کرد.
به موجب مصوبه دولت، بانک مرکزی موظف است با اعلام وزارت راه و شهرسازی و مطابق با ضوابط مربوط و در حدود اعتبارات مصوب، امکان پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن به مستاجران را در هر سال فراهم آورد.
بانک مرکزی همچنین موظف است شرایطی را فراهم آورد که در صورت درخواست مستأجر، وی بتواند در چارچوب قوانین و مقررات مربوط، اصل تسهیلات را در سررسید مقرر بازپرداخت کند و در بازه زمانی دریافت تسهیلات تا بازپرداخت آن صرفاً سود تسهیلات را به صورت ماهیانه به بانک پرداخت کند.
اقساط پرداختی بابت سود تسهیلات در صورت تغییر سقف زمانی بازپرداخت اصل آن در سالهای آتی قابل تعدیل بوده و در صورت درخواست مستأجر سقف زمانی بازپرداخت برای یک سال تمدید میشود و با تشخیص بانک برای سال های آتی نیز قابل تمدید خواهد بود.
متقاضیان دریافت تسهیلات موضوع این ماده، با اولویت خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی، زنان سرپرست خانواده، خانواده های دارای سه فرزند و بیشتر، زوج های جوان و خانوارهای دهکهای پایین درآمدی حسب مورد متناسب با وضعیت هر یک از گروه های مذکور، توسط وزارت راه و شهرسازی از طریق سامانه طرح های حمایتی مسکن، پس از اخذ کد رهگیری و ثبت در سامانه به بانک های عامل معرفی می شوند.