50 نقطه برای شهرکسازی شناسایی شده است
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه تاکنون 50 نقطه برای شهرک سازی شناسایی شده است در عین حال گفت: 27 شهرک در کارگروه های کارشناسی و شورای برنامه ریزی قرار دارد که پروانه 9 شهرک صادر شده است.
به گزارش خبرنگار شهری پایگاه خبری ساختمان آنلاین، ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در نشست خبری که شنبه ۲۱ مردادماه در محل این سازمان برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاشهای خبرنگاران در بازتاب اخبار این حوزه اظهار کرد: سازمان ملی زمین و مسکن دو وظیفه عمده و مهم مدیریت زمین یعنی بهرهبرداری و مدیریت اراضی در اختیار دولت و اجرای طرحهای مسکن دولت و نظارت بر این طرحها را بر عهده دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی یکی از اولویتهای دولت سیزدهم را طرح نهضت ملی مسکن دانست و گفت: در دولتهای گذشته به دلیل نبود برنامه منسجم برای تامین مسکن، اجرای طرحهای مسکن با وجود انباشت تقاضاها با چالشهایی مواجه شده و تامین اراضی این طرح به عنوان یک کار جهادی در حال اجراست.
به گفته مالکی بالغ بر ۴ میلیون خانواده تا کنون برای طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند و بررسیها نشان میدهد این متفاضیان متاهل و فاقد مسکن بوده و تسهیلات مسکن نیز از دولت تا کنون دریافت نکردهاند.
وی افزود: حل چالش مسکن در دولت سیزدهم در اولویت قرار دارد و دولت به دنبال آن است که اجرای این طرح را با سرعت پیش برد در همین راستا ماده ۷ تا ۱۲ قانون جهش مسکن، روشهای تامین زمین را با سازوکار مشخص بیان کرده است.
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن خاطر نشان کرد: تا امروز بالغ بر ۳۴ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن نهایی شده است.
مالکی گفت: با توجه به ماده ۱۰ قانون جهش مسکن که استفاده از اراضی مازاد سایر دستگاههای دولتی است، تاکنون ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی اخذ سند شده است، علاوه بر آن اراضی در حال الحاق یا محدوده نیز برای طرح نهضت ملی مسکن در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: استفاده از اراضی بخش خصوصی و توافق با مالکان بخش خصوصی در نقاطی که قابلیت اجرای طرحهای مسکن دارند از دیگر روشهایی است که برای تامین زمین استفاده شده است و این رقم به ۱۶ هزار هکتار رسیده که ۲ هزار هکتار آن نیز در اختیار طرح قرار داده شده است.
مالکی تاکید کرد: این ظرفیتها در گذشته مورد استفاده قرار نگرفته است در حالی که در قانون جهش مسکن پیشبینی شده است.
وی خاطر نشان کرد: در برخی استانها مشکلات کمبود زمین به دلایلی مثل توپوگرافی استان و کوهستانی بودن، جلگهای و جنگلی بودن و یا کاربری کشاورزی داشتن، هنوز برطرف نشده است که از جمله آنها مازندران و گیلان است. به همین دلیل تعدادی اراضی شناسایی شده تا با ایجاد شهرکهایی در استان مازندران این مشکل برطرف شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در استانهای غربی نیز هزینههای زیادی برای آمادگی اراضی به منظور استفاده در طرح نهضت ملی مسکن صرف شده است.
مالکی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تا کنون ۳۴ هزار هکتار از اراضی متعلق به وزارت راه و شهرسازی در سراسر کشور در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار داده شده است. علاوه بر این ۲۴ هزار هکتار از اراضی این وزارتخانه نیز در مراحل الحاق قرار دارد.
وی در ادامه به روشهای متنوع ساخت در طرح نهضت ملی مسکن اشاره کرد و گفت: انعقاد قرارداد با انبوه سازان، واگذاری به مردم و روش مشارکتی میان مردم و انبوه سازان روش جدیدی است که ابلاغ شده است.
مالکی استفاده از سرمایهگذاری بانکها در بودجه ۱۴۰۲ و استفاده از کارگزاران محتلف مثل ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و بنیاد مسکن را از دیگر روشهای مورد استفاده در ساخت واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن دانست.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: واگذاری زمین علاوه بر متقاضیان نهضت ملی مسکن به اقشار ویژه مثل ایثارگران و مشمولان قانون جوانی جمعیت نیز تعلق میگیرد و سرعت بیشتری گرفته است.
وی افزود: در طرح نهضت ملی مسکن به مدیریت منسجم رسیدیم و شورای عالی مسکن به عنوان یک شورای بالادستی به پایش این طرح پرداخته و ماهانه برگزار میشود تا موضوعات و چالشها مطرح و حل شود.
به گفته مالکی شورای تامین مسکن در استانها نیز فعال شده و به صورت منظم برگزار میشود و قرارگاه مسکن در وزارت راه و شهرسازی به صورت هفتگی با حضور همه کارشناسان برگزار میشود تا موانع برطرف شوند.