بلاگپروژه های شاخص

آتامی، چایخانه آشیانه پرنده

آتامی، چایخانه آشیانه پرنده

اختصاصی ساختمان آنلاین: هیروشیما ناکامورا یکی از برجسته‌ترین معماران دنیا است که یکی از طراحی های معماری او چایخانه آشیانه پرنده  میباشد    هیروشیما ناکامورا یکی از معماران مشهور ژاپنی است که به تازگی توضیحاتی درباره‌ی چایخانه‌ی آشیانه پرنده خود ارائه کرده است.

او گفته است:

من اغلب مواقع به این فکر می‌کردم که کلاغ‌ها چگونه از چوب لباسی برای ساخت آشیانه‌ی خود استفاده می‌کند. چوب لباسی نه تنها عمر طولانی دارد، بلکه قابلیت الاستیک زیادی داشته و بهتر از شاخه‌ها به همدیگر متصل می‌شوند. در نتیجه امکان اسمبل و سرهم کردن آنها ساده‌تر است.

کلاغ‌ها با مهارت خاصی در یک دوگانگی طبیعی و ساختگی حرکت می‌کنند و محیطی کاربردی و راحت را فراهم می‌آورند.

آتامی، چایخانه آشیانه پرنده

 

وقتی به این موضوع فکر می‌کردم که چطور می‌توان با استفاده از چوب لباسی‌ها چنین آشیانه‌ای بسازم، درخواستی از  تاکاشی کوبایاشی، سازنده‌ی خانه‌های درختی به من پیشنهاد شد. پیشنهاد او ساخت چایخانه‌ای به مساحت حدودی ۱۰ متر مربع در منطقه‌ی ورزشی جدید به نام RISONARE Atami بود که توسط هوشینو ریزورت ساخته شده است.

به گزارش ساختمان آنلاین: قرار شد محل ساخت این چایخانه درخت کهن با قدمتی ۳۰۰ ساله‌ به طول ۲۲ متر با تنه‌ای به قطر ۶ متر باشد که در جنگل و با نمایی به سوی اقیانوس قرار دارد. از آنجایی که این درخت و شاخ و برگ آن به عنوان ابزار کلی ما بود، بنابراین فکر کردیم که باید از نظر ساختاری ایمن بوده و توصیف آن ساده باشد. در نتیجه تصمیم گرفتیم سازه‌ای مستقل و مجزا بسازیم که هیچ تماسی با درخت نداشته باشد.

آتامی، چایخانه آشیانه پرنده

با این وجود، سایت مورد نظر به شکلی بود که امکان دسترسی به ماشین‌های سنگین وجود نداشت و محلی که برای بنای چایخانه در نظر گرفته بودیم نیز با توجه به ارتفاع ۱۰ متری از سطح زمین، دارای پیچیدگی‌هایی بود و باید در مقابل در هم تنیدگی شاخه‌های درخت و وزش باد مقاومت می‌کرد.

بنابراین برای ساخت آن با استفاده از سازه‌های سبک، از اهرم‌های فولادی مربع و شش ظلعی با قطر ۳ سانتی‌متر استفاده کردیم. سرهم کردن اهرم‌ها با استفاده از اتصال سطحی آنها به ما کمک می‌کرد تا بتوانیم آنها را در دو نقطه با استفاده از پیچ‌های شش ضلعی محکم کنیم. برای فندانسیون آن، با دقت از نوعی لنگرگاه میان ریشه‌ها استفاده کردیم تا مجبور نباشیم سراغ بتن و حفاری‌های بزرگ برای نصب ستون برویم.

 

با استفاده از خود سازه به عنوان داربست، بنای چایخانه را طوری سرهم کردیم که از درهم تنیدگی شاخه‌ها مانند لانه‌ی پرندگان، اجتناب کنیم تا به اضافه کردن یا بیرون کشیدن قطعات براساس تحلیل سازه نیازی نباشد. فضای داخل چایخانه را نیز براساس لانه‌ی چلچله‌ها طراحی کردیم. با این طراحی، بازدیدکنندگان نیز می‌توانند با استفاده از شاخ و برگ‌هایی که فضای کوهستانی اطراف جمع می‌کنند در پر کردن دیوارهای داخل مشارکت داشته باشند.

آتامی، چایخانه آشیانه پرنده

ظاهر بیرونی چایخانه و فضای داخلی آن نیز جوی جذاب و راحت دارد که خستگی را از تن سازندگان بیرون می‌کند.

معماری بنا به شکلی است که با قطعات کوچک و پیوند آنها می‌توان بنا را سرهم کرد. معماری این بنا می‌تواند بسته به شکل درخت، انعطاف پذیری لازم را داشته باشد و اگر از شاخه‌های تیره استفاده کنید، نمی‌توان تفاوتی میان سازه و درخت قائل شد.

 

به این مطلب امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا