بورس؛ سر دلالان سیمان را بیکلاه گذاشت
به گزارش ساختمان آنلاین: طی دو ماه گذشته واحدهای تولیدکننده سیمان با معضل قطعی برق دست و پنجه نرم میکنند و با این وجود توانستند با تولید شبانه ۳۰ درصد ظرفیت تولید کارخانه را حفظ کنند که با چنین شرایطی قیمت سیمان سر به فلک کشید و دلالان جای پای خود را در میانه میدان محکمتر کردند، اما عرضه سیمان در بورس کالا تا حدودی توانست به تعدیل قیمتها و کوتاهی دست افراد سودجو کمک کند.
رضا جمارانیان اظهار داشت: ظرفیت تولید سیمان سالانه ۸۸ میلیون تن ارزیابی شده و مصرف داخل چیزی حدود ۵۵ میلیون تن است. تعداد ۷۸ واحد کارخانه و واحد تولیدی در کشور فعال هستند که در حال حاضر از این تعداد ۵۶ واحد پذیرش برای عرضه سیمان تولیدی خود در بورس کالا پذیرش گرفتهاند، ناگفته نماند که قرار بر این شده است که جهت شفافیت معاملات تمام واحدهای تولیدکننده سیمان محصول خود را در بورس کالا عرضه کنند و امیدوار هستیم باقی مانده تولیدکنندهها نیز جهت پذیرش عرضه در بورس اقدام کنند.
وی افزود: شنبه هفته گذشته حدود یک میلیون تن سیمان در بورس عرضه شد و هر پاکتی در بازه قیمتی ۳۵ تا ۳۷ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت. در حال حاضر کارخانههای تولیدکننده سیمان با معضل قطع برق مواجه هستند و اغلب واحدها با ۳۰ درصد ظرفیت مشغول به فعالیت هستند و این موضوع موجب افزایش قیمت سیمان در بازار شد و قیمتهای فعلی و عرضه در بورس را نمیتوان ملاک مناسبی جهت رضایت فروشندگان و خریداران قرار داد و پاکت سیمان ۳۵ هزار تومانی را نمیتوان با قیمت در شرایط عادی مقایسه کرد، چرا که اکنون میزان ظرفیت تولید نسبت به وضعیت عادی بسیار کمتر شده است.
عدم عرضه در بورس، فرار مالیاتی در پی دارد
جمارانیان تصریح کرد: پیش از عرضه سیمان در بورس دلالان و افراد سودجو بیشترین منفعت را از معاملات میبردند و مهمترین دلیل عرضه در بورس شفافیت معاملات و دسترسی همه به سیمان تلقی میشود. با عرضه سیمان در بورس کالا افراد حق مداخله در معاملات را ندارند و با یک قیمت مشخص محصول مورد نظر در اختیار همگان قرار میگیرد. مکانیزم بورس کالا به نحوی است که متقاضی وارد رقابت شده و معامله انجام میشود و به هیچ وجه امکان انتخاب مشتری توسط فروشنده وجود ندارد. متاسفانه برخی افراد با شایعهپراکنی قصد ایجاد اختلال در روند عملیات بورس را دارند چراکه منافعشان با این اقدام تحت شعاع قرار گرفته است.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در پایان ابراز کرد: اغلب افرادی که ادعاهای کذب را منتشر میکنند برای قبل از عرضه در بورس کالا بود و در زمان نیز این افراد ترجیح میدادند که سیمان مورد نیاز خود را از درب کارخانهها تامین نکنند و دلیل آن بود که در صورت خرید از کارخانه باید فاکتور صادر شود و در این صورت تمام اطلاعات خرید موجود است و باید مالیات پرداخت شود و با عدم خرید از کارخانه در واقع نوعی فرار مالیاتی انجام میدادند. این افراد پیش از عرضه سیمان در بورس از دلالان خرید میکردند و اکنون برای اینکه قادر به فرار مالیاتی نیستند معترض به عرضه در بورس کالا هستند.
مگه دلالان از کارخانه سیمان رو بدون فاکتور خریداری میکردند و یا اینکه دلالان این مالیات را از جیب خود میدادند. ور هر صورت کارخانه برای خریدار اعم از دلال و یا بازاری فاکتور صادر میکرده . اگه میخواهید بازار کنترل شود کارخانه سیمان رو مستقیم به مصرف کننده بفروشد کاری که هیچ کارخانه ای انجام نمیدهد. چرا کارخانجان جلوی کارخانه نمایندگی فروش جهت خرید مردم عادی باقیمت کارخانه راه اندازی نمی کنند تا بازار دست دلالان نیفتد. انحصار توسط دلالان و با شراکت کارخانه اتفاق افتاده زیرا از این گرانی کارخانه جات که دولتی هم هستند سود کلانی میبرند
قیمت که از قبل گرانتر شده و این معنی اش این است که پول دلالی سیمان به جای اینکه تو جیب دلالانی از مردم برود در جیب دولت به عنوان دلال دولتی می رود