اعلام آمادگی شرکتهای بلژیکی برای مشارکت در طرح جهش مسکن
به گزارش ساختمان آنلاین: «واهیک شاهینیان» با اشاره به اعلام آمادگی صنایع ساختمانی بلژیک برای حضور در بازار مسکن ایران، اظهار داشت: حضور صنایع ساختمانی بلژیک در بازار ایران به سال ۱۳۸۶ برمیگردد که با شرکت در سمینار «ساختمانسازی به روشهای صنعتی ایران – بلژیک» با حضور سفیر وقت بلژیک در ایران انجام شد و همزمان با آغاز کار طرح مسکن مهر در ایران بود.
وی افزود: شرکتهای بلژیکی در عمل نشان دادهاند که تمایل به همکاری در پروژههای ساختمانی با فنآوریهای پیشرفته و سرمایهگذاری دارند، اما در آن زمان پیگیری کافی از طرف ایران، انجام نشد.
عضو اتاق مشترک ایران و بلژیک ادامهداد: کار اصلی ما ایجاد کارخانههای متعدد، مرتبط و مکمل موردنیاز برای تولید قطعات اساسی ساختمان با مصالح نوین است بهصورتی که نتیجه آن تولید قطعات اصلی ساختمان که در محل کارخانه بصورت کامپیوترایز با استفاده از روبوتها و با حذف خطاهای انسانی صورت میپذیرد و با روش ساختوسازهای خشک در کارخانه به قطعات بزرگ مونتاژ شده و آماده برای انتقال به پروژهها و نصب و اجرای آسان آن توسط مجری ساختمان خواهد بود.
وی تاکید کرد: همچنین در زمینه مشارکت برای ساخت مسکن، آماده بررسی سایر پیشنهادات از سوی ایران هستیم.
شاهینیان در مورد تولید انبوه مسکنهای ارزانقیمت، اظهار داشت: در حال حاضر استفاده از روشهای نوین ساختمانی و قطعات آماده صنعتی راهگشای توسعه صنعت ساختمان در کشور است. در پروژههای بزرگ انبوهسازی چه در قالب توسعه، چه در قالب توسعه شهرهای جدید، باید از روشهای نوین ساختمانسازی و قطعات آماده صنعتی استفاده شود و فقط در این صورت است که میتوان گفت که به دقت لازم در ساختوساز دست یافتهایم و زمان اجرای پروژه را کوتاه و اجرایی کردهایم.
مدیرعامل شرکت ساختمانی ایران و بلژیک افزود: سرمایه عظیم را با این روش میتوان بیمه کرد و به ساختمانهای مقاوم در برابر زلزله دست یافت، بهخصوص برای کشور ما که بر روی کمربند زلزله قرار دارد کسب اطمینان از مقاومت ساختمان در برابر زلزله امری لازم و ضروری است.
وی تصریحکرد: با استفاده از روشهای جدید ساختوساز، صرفهجوییهای قابل توجهی در مصالح مصرفی ساختمان مانند فولاد و سیمان و سایر مصالح صورت میگیرد. به دنبال آن روشهای جدید ساختوساز امکاناتی را مانند عایق کاری آسان ساختمان در اختیار ما قرار میدهد که میتواند صرفهجویی در ساختمان را برای ما به ارمغان بیاورد و از هدر رفتن بخش عظیمی از انرژی کشور جلوگیری کند.
شاهینیان بیانداشت: همچنین این روشهای ساختوساز فواید زیادی از جمله افزایش طول عمر ساختمانها و بهرهبرداری بهینه از سرمایهگذاری در این بخش را به دنبال دارد.
مدیرعامل شرکت ساختمانی ایران و بلژیک ادامه داد: چنانچه اصرار به اجرای پروژهای بزرگ داشته باشیم با کمبود مصالح ساختمانی سنتی در کشور مواجه میشویم چراکه حجم تولید کنونی همین مصالح سنتی تنها برای گذران کارهای فعلی ساختمانی کشور است و توان تأمین مصالح پروژههای بزرگ و جدید را ندارد. چنانکه بخواهیم دوباره در توسعه تولیدات مصالح سنتی سرمایهگذاری کنیم اشتباهات گذشته را تکرار میکنیم.
وی گفت: کشور بزرگ ایران نیاز به همکاری واقعی و مستقیم با قدرتهای بزرگ تولید و فناوران موفق بزرگ ساختمانی دارد تا بتواند نیازهای انباشته ساختمانی خود را به بهترین وجه مدیریت کند و نباید در چنین موقعیتی که سالها به توسعه این صنایع توجه نکردهایم و به فنّاوریهای کشورهای کم توسعهیافته پیوند بزنیم که خود کپیبردارهای نهچندان خوبی از صنایع پیشرفتهتر از خودشان هستند.
ایرنا