بلاگتجهیزات و ماشین آلات ساختمانی

انواع ماشین آلات ساختمانی

مقدمه:

به‌طور کلی ماشین آلات ساختمانی و تجهیزات مورد استفاده در ساخت مجتمع‌های مسکونی و آپارتمان‌ها، با توجه به عوامل مختلفی انتخاب شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از این عوامل عبارتند از مساحت زمین، ارتفاع ساختمان، محدودیت‌های موجود، زمان تحویل پروژه و هم‌چنین نوع اسکلت‌بندی ساختمان.

در یک دسته‌بندی کلی، ماشین آلات ساختمانی که در محل‌ کارگاه‌ها و احداث پروژه مورد استفاده قرار می‌گیرند، به‌صورت زیر دسته‌بندی می‌شوند:

ماشین آلات سنگین: مانند لودر، بلدوزر، گریدر، بیل مکانیکی و…؛

ماشین آلات نیمه سنگین: مانند کمپرسی، آب‌پاش، پمپ بتن فنیشر و…؛

ماشین آلات سبک: مانند لندرور و…؛

سایر ماشین آلات ساختمانی: مانند ویبراتور، ماسه شور و… .

در ادامه به معرفی برخی از ماشین آلات ساختمانی می‌پردازیم.

معرفی ماشین آلات ساختمانی

تراز یاب

ترازیاب یکی از ماشین آلات ساختمانی و ابزاری اپتیکی است که به‌ منظور سنجش اختلاف ارتفاع میان دو سطح و یا چند سطح مختلف، نسبت به یک سطح مبنا مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک دستگاه ترازیاب شامل تلسکوپ، ترازها، صفحه مدرج زاویه افقی، پیچ‌های تنظیم ترابراک و در برخی از مدل‌ها کمپانساتور می‌باشد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در این خصوص تراز یاب، اینجا را کلیک کنید.

تراز لیزری

تراز لیزری، یک وسیله اندازه‌گیری بوده که به منظور تراز نمودن، تعیین شیب و سنجش اختلاف سطوح از یکدیگر به‌کار گرفته می‌شود. تراز لیزری با استفاده از لیزر و بدون نیار به نخ یا سیم فرایند تراز کردن را انجام می‌دهد. از مزیت‌های این دستگاه دقت به همراه سرعت بالا می‌باشد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص تراز لیزری، اینجا را کلیک کنید.

تجهیزات جانبی(منشور و ژالن)

ژالون میله‌ای فلزی یا چوبی با قطری در حدود ۳ سانتی‌متر یکی از ماشین آلات ساختمانی است که از وسط قابل باز و بسته شدن است. این وسیله برای تعیین امتداد در نقشه برداری‌ها استفاده می‌شود. منشور نقشه‌ برداری جهت اندازه‌گیری طول به‌کار می‌رود. این وسیله منعکس‌ کننده نور لیزر دوربین بوده و عمل اندازه‌گیری طول را سریع و دقیق انجام می‌دهد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص تجهیزات جانبی(منشور و ژالن)، اینجا را کلیک کنید.

منشور و ژالن

دامپ تراک

دامپ تراک‌ها از بزرگ‌ترین ماشین آلات ساخته شده به دست بشر می‌باشند. این ماشین‌های غول پیکر توانایی جابه‌جایی ۹۰ الی ۳۰۰ تن بار را دارند. دامپ تراک‌ها به‌منظور جابه‌جایی موادی مانند شن، ماسه، سنگ‌ ریزه، نخاله‌های معدنی و ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص دامپ تراک‌ها، اینجا را کلیک کنید.

اکسکاواتور بیل چرخشی

اکسکاواتور بیل چرخشی، یکی از بزرگ‌ترین ماشین‌های حفاری و استخراج است. این ماشین‌ها به کمک بیل‌های خود که به دور یک چرخ بزرگ نصب شده‌اند، در زمین‌های نرم و نیمه‌ سخت به کندن زمین می‌پردازند. این ماشین غول پیکر قادر به استخراج روزانه ۲۰۰ هزار تن ماده‌ی معدنی است. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص اکسکاواتور بیل چرخشی، اینجا را کلیک کنید.

 

اکسکاواتور بیل چرخشی

پیکور مکانیکی

پیکور مکانیکی، مته‌ای است که بر روی بیل مکانیکی نصب شده و جهت تخریب سطوح و سازه‌ها به کار می‌رود. این چکش‌ها که قدرت تخریبی بالایی دارند متناسب با اندازه‌ی بیل هیدرولیکی انتخاب می‌شوند. معمولا در مصارف شهری مانند راه‌سازی، خیابان‌سازی و کارهای عمرانی و ساختمانی از چکش‌های سایز کوچک تا متوسط استفاده می‌شود. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص پیکور مکانیکی، اینجا را کلیک کنید.

بتن کن

در مواردی که نیاز به سوراخ کردن و کندن بتن در یک سازه می‌باشد، دریل‌های بتن کن بیش‌ترین کاربرد را دارند. این دریل‌ها عملکردی ترکیبی دارند، به‌طوری که مته در حین ضربه زدن حالت چرخشی و دورانی دارد. این نوع عملکرد باعث بالا رفتن قدرت تخریب این ابزار می‌گردد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص بتن کن، اینجا را کلیک کنید.

بتن کن

چکش برقی، چکش هیدرولیکی، چکش پیکور

این چکش‌ها به عنوان یک ابزار جانبی برای ماشین آلات ساختمانی و راه سازی، مانند بیل مکانیکی شناخته می‌شوند. این چکش‌ها که قدرت تخریبی بالایی دارند، توانایی خرد کردن و تخریب هرگونه سنگ طبیعی و مصنوعی را دارند. این ابزار به کمک فشار روغن هیدرولیکی که در داخل پیستون قرار دارد، به صورت مکرر به نقطه‌ی هدف ضربه وارد می‌کند. شدت و سرعت این ضربات با توجه به سختی هدف تغییر می‌کند. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص چکش برقی، چکش هیدرولیکی، چکش پیکور، اینجا را کلیک کنید.

پمپ هوایی بتن ریزی – پمپ دکل

از این پمپ‌ها به منظور انتقال بتن‌های اماده از میکسر به نقاط مختلف سازه استفاده می‌شود. در مواقعی که نیاز به انتقال بتن به ارتفاعات بالایی از سازه(مانند هنگام ساخت برج ها) می‌باشد، از پمپ‌های هوایی بتن ریزی استفاده می‌شود. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص پمپ هوایی بتن ریزی – پمپ دکل، اینجا را کلیک کنید.

 

پمپ هوایی بتن ریزی

دستگاه رطوبت سنج مادون قرمز

رطوبت سنج‌ها در طول تاریخ در شکل‌های متفاوتی ساخته شده‌اند، اما به شکل امروزی ان، دستگاهی دیجیتالی برای اندازه‌گیری میزان بخار اب در هوا است. این دستگاه با دقت یک درصد و در برخی از انواع ان با دقتی در حدود یک دهم درصد، قادر به ردیابی میزان رطوبت در اتمسفر محل مورد نظر می‌باشد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص دستگاه رطوبت سنج مادون قرمز، اینجا را کلیک کنید.

غبار سنج

غبار سنج‌ها یا ذره شمار‌ها بر اساس نوع کاربرد به هفت دسته تقسیم می‌شوند. اساس کار تمامی این غبار سنج‌ها بر اساس تابش نور، تیرگی نور یا ایجاد تصویر به صورت مستقیم است. برای این منظور هنگامی‌که ذرات از داخل یک اتاقک آشکار ساز عبور داده می‌شوند، توسط منبع نوری با شدت بالا روشن می‌گردند. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص غبار سنج، اینجا را کلیک کنید.

غبار سنج

دوربین حرارتی

اجسام مختلف از خود انرژی حرارتی ساطع می‌کنند. دوربین حرارتی ابزاری است که این انرژی را تشخصیص داده و ان را به تصویر تبدیل می‌کند. در واقع این وسیله امواج مادون قرمز را که با چشم غیر مسلح قابل رویت نمی‌باشد را دریافت کرده و ان را به صورت تصویر بر روی صفحه نمایش نشان می‌دهد. لازم به ذکر است که هرچه شیئی داغ‌تر باشد، امواج مادون قرمز ساطع شده از ان نیز بیش‌تر است. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص دوربین حرارتی، اینجا را کلیک کنید.

ابزار و تجهیزات ایمنی کار

با توجه به وجود همیشگی خطرات و آسیب‌های احتمالی در محیط‌های کاری، رعایت نکات، استفاده از ابزار و تجهیزات ایمنی امری ضروری می‌باشد. از جمله تجهیزات ایمنی مورد نیاز در کارگاه‌های ساختمانی و عمرانی می‌توان به کفش کار، ماسک تنفسی فیلتردار، لباس کار مخصوص، انواع چراغ قوه، کلاه ایمنی، جعبه کمک‌های اولیه، گوشی ایمنی و… اشاره کرد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص ابزار و تجهیزات ایمنی، اینجا را کلیک کنید.

معرفی ماشین آلات ساختمانی

لوازم برقی

تجیهزات برقی و الکترونیکی مورد استفاده در ساختمان، هم‌چون شریان‌های حیاتی بدن هستند. در نبود این تجهیزات، استفاده از خانه و مجتمع مسکونی امری غیرممکن است. از جمله این تجهیزات می‌توان به مولی‌متر، تراز، سیم پیچ، داکت و… اشاره کرد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص لوازم برقی، اینجا را کلیک کنید.

موارد ایمنی در استفاده از جرثقیل برجی

با توجه به عملکرد و قدرت مانور بالای جرثقیل برجی، از این وسیله در کارها و زمینه‌های مختلفی استفاده می‌شود. در عین حال استفاده از این ماشین کاربردی و غول آسا، مستلزم رعایت نکات ایمنی فراوانی است. به عنوان مثال نیروی‌های وارده از طرف جریانات بادی و طوفان‌ها که بر پایداری جرثقیل تاثیر فراوانی دارد، باید که در نظر گرفته شود. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص موارد ایمنی در استفاده از جرثقیل برجی، اینجا را کلیک کنید.

 

موارد ایمنی در استفاده از جرثقیل برجی

تاور کرین

تاور کرین یا جرثقیل برجی، یکی از ماشین آلات ساختمانی مورد استفاده در ساخت ساختمان‌های بزرگ می‌باشد. تاور کرین‌ها که تا ارتفاع ۱۰۰۰ فوتی توانایی بالا بردن اجسام را دارند، به منظور جابه جایی آهن آلات، بتن، ابزارهای بزرگ مانند ژنراتورها مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص تاور کرین(جرثقیل برجی)، اینجا را کلیک کنید.

لودر

لودر که یکی از پر کاربردترین ماشین آلات عمرانی و ساختمانی می‌باشد، در دو نوع چرخ لاستیکی و زنجیری دیده می‌شود. از جمله موارد کاربرد لودرها می‌توان به ایجاد خاک ریزها، حفاری، حمل بتن به محل مورد نظر، بلند کردن و جابه جایی مصالح ساختمانی اشاره کرد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص لودرها، اینجا را کلیک کنید.

غلتک‌ها و ماشین آلات آسفالت کاری

از موضاعات مهم و چالشی در راه سازی و عملیات ساختمانی، تنظیم چگالی و سفتی لایه‌های خاک(که نقش زیرلایه را برای آسفالت یا ساختمان دارند) به میزان مطلوب می‌باشد. یکی از ماشین آلاتی که برای این منظور به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد، غلتک‌ها می‌باشند. غتلک‌ها را می‌توان در انواع غلتک‌های پاچه بزی، شبکه‌ای، ارتعاشی، فولادی صاف، پنوماتیک، کفش‌دار و بولدوزرهای متراکم‌کننده معرفی کرد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص غلتک‌ها و ماشین آلات آسفالت کاری، اینجا را کلیک کنید.

معرفی ماشین آلات ساختمانی

۱۰ نکته حیاتی در ایمنی جرثقیل‌های برجی(تاور کرین)

اولین نکته‌ی ایمنی که در خصوص این ماشین آلات باید به دقت مورد توجه قرار گیرد، نحوه‌ی برپایی و برچیده شدن ان‌ها است. این عمل باید توسط افراد اموزش دیده و متخصص در این حوزه انجام گیرد. از نکات قابل تامل دیگر در خصوص رعایت نکات ایمنی، راه‌بری این ماشین توسط افراد دارای صلاحیت می‌باشد. افرادی که از صحت سلامت جسمی و روحی برخوردار باشند. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص نکات حیاتی در ایمنی جرثقیل‌های برجی(تاور کرین)، اینجا را کلیک کنید.

ویژگی‌هایی که «باید» برای اندازه‌گیری فاصله‌ی لیزری، داشته باشید.

یکی از ملاک‌های مناسب برای سنجش برتری انواع LDM ها از یکدیگر، توجه به امتیاز ISO می‌باشد. هم‌چنین توجه محیط کاری مورد استفاده، باید به محدوده‌ی دمای کاری دستگاه دقت نمود، تا در هنگام کار خللی در عملکرد LDM بوجود نیاید. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص ویژگی‌هایی که «باید» برای اندازه‌گیری فاصله‌ی لیزری داشته باشید، اینجا را کلیک کنید.

اندازه‌گیری فاصله‌ی لیزری

لیزری (یا سنجش از راه دور لیزر) به عنوان LDM

برای محیط‌های کاری در فضای باز، وجود یک یابنده‌ی نقطه‌ی دیجیتال ضروری می‌باشد. بدون استفاده از یک نقطه‌یاب، حداکثر فاصله‌ای که نور لیزر را در یک روز روشن می‌توانید مشاهده کنید، فاصله ۳۰ فوت می‌باشد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در مورد لیزری (یا سنجش از راه دور لیزر) به عنوان LDM، اینجا را کلیک کنید.

ببینید چه مشتریانی با BLK360 کار می‌کنند

BLK360، یک اسکنر لیزری با وزنی در حدود ۱ کیلوگرم می‌باشد. این دستگاه که ضد آب می‌باشد، در نور بسیار کم نیز عملکرد مناسبی از خود نشان می‌دهد. این دستگاه توسط شرکت‌ها و کمپانی‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. به عنوان مثال دنیس هیروتا برای تهیه یک اسکن از هتل  Royal Hawaiiaاز BLK360 استفاده کرده است. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در مورد مشتریان BLK360، اینجا را کلیک کنید.

 

معرفی ماشین آلات ساختمانی

BLK360: ReCap Pro برای گردش کار همراه

این اسکنر، به‌ منظور کار با نرم‌افزار Autodesk’s ReCap 360 Pro و برنامه کاربردی و جدید ReCap 360 Pro در iPad طراحی ‌شده است. جالب توجه است که این اسکنر هیچ صفحه نمایشی نداشته و کنترل ان از طریق Recap در iPad Pro انجام می‌شود. لازم به ذکر است که تمام اطلاعات از طریق اتصال به wifi،  به iPad منتقل می‌شود. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در مورد BLK360: ReCap Pro برای گردش کار همراه، اینجا را کلیک کنید.

۶ سؤالی که قبل از خرید یک لیزر Distance Meter – LDM بخواهید بپرسید.

LDM، یک فاصله سنج با دقت بالا می‌باشد که با استفاده از ان می‌توان فاصله تا نقطه‌ی مورد نظر را اندازه‌گیری و تخمین زد. با استفاده از این ابزار می‌توان فاصله تا مکان‌هایی که دسترسی به ان‌ها مشکل است، اندازه‌گیری کرد. قبل از خرید این ابزار کاربردی باید از خود بپرسید که آیا از ابزار اندازه‌گیری استفاده می‌کنید؟ آیا از نرم افزار طراحی استفاده می‌کنید؟ آیا… . برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در مورد سوالات ضروری قبل از خرید Distance Meter – LDM، اینجا را کلیک کنید.

معرفی ماشین آلات ساختمانی

کارواش

همان طور که از نام «کارواش» بر می‌آید، این وسیله عمل شست و شو را انجام می‌دهد. کارواش‌ها بر اساس مدل، ساز و کار عملیاتی، نوع سوخت مورد استفاده و موتور دسته‌بندی می‌شوند. به‌طور کلی اجزای کارواش‌های صنعتی شامل پمپ، موتور بنزینی یا الکتریکی، نازل، شیلنگ، مخزن مواد شوینده و لنس می‌باشد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در مورد کارواش، اینجا را کلیک کنید.

موتور برق

موتور برق یک تبدیل کننده‌ی انرژی بوده که انرژی مکانیکی حاصل از سوخت گاز، بنزین و یا گازوئیل را به انرژی الکتریسیته تبدیل می‌کند. به طور کلی اجزای موتور برق شامل سیستم سوخت و ولتاژ، موتور و روغن می‌باشد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در مورد موتور برق، اینجا را کلیک کنید.

متر لیزری

متر لیزری وسیله‌ای کوچک و سبک است که با استفاده از نور لیزر می‌تواند با دقت بالایی طول، سطح، حجم، رابطه فیثاغورثی و… را اندازه‌گیری کند. از مزایای این ابزار اندازه‌گیری می‌توان به دقت و سرعت بسیار بالا، اندازه‌گیری فاصله نقاط غیر قابل دسترس، کاربری ساده و… اشاره کرد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در مورد متر لیزری، اینجا را کلیک کنید.

 

متر لیزری

دریل

دریل ابزاری دستی یا الکتریکی است که برای سوراخ‌کاری استفاده می‌شود. با توجه به قدرت دریل و نوع مته آن، می توان از این ابزار جهت سوراخ کردن چوب، بتن و فلز استفاده نمود. لازم به ذکر است که با نصب ابزارهای جانبی به‌جای مته، می‌توان از دریل برای کاربردهایی نظیر سایش، گردبری، عمودبری و… استفاده کرد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص دریل، اینجا را کلیک کنید.

مینی فرز

مینی فرز از جمله ابزار آلات برشی است که تفاوت چندانی با فرز جز در اندازه، میزان قدرت و کاربرد ندارد. مینی فرزها که اندازه کوچکی دارند برای کاربردهای ظریف مورد استفاده قرار می‌گیرند. شایان ذکر است که مجهز بودن دستگاه مینی فرز به گیربکس صنعتی موجب افزایش کارایی و طول عمر این دستگاه شده است. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص مینی فرز، اینجا را کلیک کنید.

انواع گریدر و کاربردهای آن

گریدرها از جمله ماشین آلات سنگین مهندسی هستند که کاربرد عمده ان‌ها در شیب سازی و مسطح کردن جاده و مساحت مورد نظر می‌باشد. از گریدرها به منظور پخش کردن مواد خاکی، پخش مصالح در شانه سازی‌های راه، شیب‌بندی‌های دقیق، کندن جوی و… استفاده می‌شود. گریدرها به‌طور کلی به دو نوع موتوردار و بدون موتور تقسیم می‌شوند. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص انواع گریدر و کاربردهای آن، اینجا را کلیک کنید.

 

انواع گریدرها

شیب سنج

از شیب سنج جهت اندازه‌گیری زاویه یک شیب، ارتفاع و بلندی یک جسم استفاده می‌شود. شیب سنج‌ها قادر به اندازه‌گیری شیب‌های مثبت و منفی می‌باشند. از این ابزار در تعیین عرض جغرافیایی، نقشه برداری، سیستم‌های ایمنی خودکار و… استفاده می‌شود. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص شیب سنج ها، اینجا را کلیک کنید.

بولدوزر

بولدوزرها از انواع ماشین آلات مهندسی هستند که به‌واسطه خزیدن بر روی چرخ‌های زنجیری که دارند، حرکت می‌کنند. این چرخ‌ها قدرت مانور بالایی به بولدوزر در زمین‌های ناهموار می‌دهد. این ماشین‌ها با داشتن یک تیغه فولادی در جلو، توانایی جابه‌جایی حجم وسیعی از شن، ماسه، خاک، نخاله و… دارند. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص بولدوزرها، اینجا را کلیک کنید.

دامپر

دامپرها از جمله ماشین آلاتی هستند که در کارگاه‌ها به منظور جابه‌جایی مصالح به محل‌های مورد نظر استفاده می‌شوند. این ماشین‌ها برای جابه‌جایی مصالحی هم‌چون بتن، آجر، سرامیک و… در مقیاس و مسافت‌های کوچک طراحی شده‌اند. سوخت مصرفی این ماشین‌ها دیزل می‌باشد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص دامپر، اینجا را کلیک کنید.

دامپر

ماشین قیرپاش

این ماشین که مستقلا متحرک نمی‌باشد، بر روی شاسی یک ماشین دیگر مانند کامیون سوار می‌شود. از این ماشین جهت قیرپاشی بر روی قشر نفوذی (پریمکت) و اندود سطحی (تک کت) استفاده می‌شود. ماشین‌های قیرپاش را می‌توان بر اساس نوع کاربرد به دو دسته لکه‌گیر و ماشین قیرپاش برای قیرپاشی سطح زیرین لایۀ آسفالتی طبقه‌بندی کرد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص ماشین قیرپاش، اینجا را کلیک کنید.

کلامشل

کلامشل‌ها که به دلیل شباهات بیل آن‌ها به منقار، بیل منقاری نیز نامیده می‌شوند، از جمله ماشین آلات مورد استفاده برای عملیات گودبرداری و حفاری هستند. از ویژگی‌های متمایز این ماشین نسبت به سایر ماشین آلات حفاری و استخراج، توانایی انجام عملیات در انواع خاک و سنگ و حفاری در زیر آب است. این ماشین هم‌چنین قادر به انجام عملیات در سطحی بالاتر یا پایین‌تر از محل استقرار می‌باشد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص کلامشل، اینجا را کلیک کنید.

بکهولودر

بکهولودر از جمله ماشین آلات ترکیبی است که شامل یک بیل کانال کن در عقب و یک لودر در قسمت جلویی خود است. بخش‌های تشکیل‌دهنده این ماشین شامل لودر، بیل مکانیکی، موتور، پایه‌های تعادل، سیستم فشار هیدرولیکی می‌باشد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص بکهولودر، اینجا را کلیک کنید.

بکهولودر

فینیشر آسفالت

فینیشرها ماشین‌هایی عریض هستند که در آسفالت‌ریزی از ان‌ها استفاده می‌شود. این ماشین‌ها با تغذیه آسفالت از منبع بیرونی، آن ها را با ضخامت و طول و عرضی تعریف شده از طرف اپراتور، بر روی سطح(جاده‌ها، پارکینگ‌ها) پهن می‌کنند. در پشت فینیشر منبع تغذیه آن و در جلوی آن صفحه‌ای پهن(هد) قرار دارد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص فینیشر آسفالت، اینجا را کلیک کنید.

فینیشر بتن از ماشین آلات ساختمانی

از فینیشر بتن برای روکش دادن سطحی با بتن بر روی سطوح مختلف(به خصوص سطوح عریض و طویل) استفاده می‌شود. با پیشرفت‌های اخیر صورت گرفته در ساخت و تولید این دستگاه‌ها، امروزه این ماشین‌ها قادر به روکش دادن سطوحی با عرض ۵۰ متر می‌باشند. این ماشین‌ها در دو نوع کلی فینیشر پلی بتن و فینیشر با قالب متحرک دیده می‌شوند. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص فینیشر بتن، اینجا را کلیک کنید.

پمپ بتن

از این دستگاه برای انتقال بتن مایع از طریق پمپاژ تا ارتفاع مورد نظر استفاده می‌شود. به‌طور کلی می‌توان پمپ‌های بتن را در سه دسته طبقه‌بندی کرد: پمپ سوار شده بر روی بوم یا کامیون، پمپ تریلر(خطی یا ایستا) و پمپ‌های با کاربردهای تخصصی. لازم به ذکر است که با استفاده از این پمپ‌ها بتن‌ریزی دیگر تحت تاثیر شرایط جوی نخواهد بود. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص پمپ بتن، اینجا را کلیک کنید.

 

پمپ بتن

جرثقیل دروازه‌ای

این جرثقیل به صورت تک پل یا دو پل، با کنسول و بدون کنسول دیده می‌شود. پل جرثقیل دروازه‌ای، توسط پایه‌هایی که در طرفین ان قرار دارد، در ارتفاع قرار می‌گیرد. این جرثقیل قادر به انجام حرکت طولی در راستای ریل‌های فلزی می‌باشد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص جرثقیل دروازه‌ای، اینجا را کلیک کنید.

جرثقیل کابلی

اولین جرثقیل کابلی در سال ۱۸۶۰ برای جابه‌جایی چوب ساخته شد. این جرثقیل‌ها برای حمل و نقل افقی و عمودی مصالح و تجهیزات استفاده می‌شوند. این جرثقیل‌ ایمنی بیشتری را برای کاربر نسبت به جرثقیل‌های برجی و کامیونی فراهم می‌کند. از اجزای اصلی این ماشین می‌توان به کابل اصلی، کابل کشنده، واگن متحرک، دینام و سیستم هدایت اشاره کرد. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص جرثقیل کابلی، اینجا را کلیک کنید.

معرفی انواع جرثقیل‌ها

جرثقیل‌ها به‌طور کلی برای جابه‌جایی مصالح و تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرند. بیشترین موارد کاربرد این ماشین آلات در پروژه‌های صنعتی و عمرانی می‌باشد. انواع جرثقیل عبارتند از: جرثقیل متحرک، جرثقیل تلسکوپی، تاور کرین، جرثقیل‌های کامیونی، جرثقیل مخصوص زمین‌های ناهموار، لودر جرثقیل، جرثقیل معلق، جرثقیل‌های دروازه‌ای، وینچ دو پل و تک پل، جرثقیل بازویی و جرثقیل بازویی ستونی. برای مطالعه اطلاعات تکمیلی در خصوص معرفی انواع جرثقیل‌ها، اینجا را کلیک کنید.

انواع جرثقیل‌ها

معرفی انواع غلتک‌ها

غلتک‌ها به‌طور گسترده در عملیات ساختمانی و راه‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با حرکت غلتک بر روی خاک، ذرات خاک متراکم شده که به دنبال آن افزایش مقاومت و کاهش نفوذ پذیری خاک را در پی خواهد داشت. غلتک‌ها را می‌توان در ۷ نوع طبقه‌بندی کرد. اما تمامی غتلک‌ها مشترکا از اجزایی مانند موتور مولد انرژی، موتور مولد ارتعاش، صفحات سنگین استوانه‌ای، میله افقی حامل وزنه و زائده‌ای به منظور نصب وزنه برای کنترل فشار تشکیل شده‌اند.

به این مطلب امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا