گنجانده نشدن ایمنی و بحران در برنامه هفتم، ناشی از رویکرد مساله محوری است
معاون رئیس جمهور در واکنش به انتقاداتی که از سوی برخی از مسوولان و کارشناسان درباره نادیده گرفتن مسائل ایمنی و بحران در لایحه برنامه هفتم توسعه مطرح شده است بیان کرد که این انتقادات ناشی از سهمخواهی دستگاههاست و گنجاندن محورهای مختلف در برنامه هفتم سبب غفلت از اولویتها و بیاثر شدن این لایحه خواهد شد.
سید محمد حسینی، در گفتگو با خبرنگار ساختمان آنلاین، اظهار داشت: لایحه برنامه هفتم توسعه کشور با توجه به نکات مد نظر مقام معظم رهبری و با مشورت مجمع تشخیص مصلحت نظام تهیه شده است. هدف از تهیه این لایحه، تنظیم مسائل مختلف کشور براساس اولویتها و تعریف احکام مربوطه در برنامه هفتم توسعه است. به همین دلیل، تمام مسائل کشور در این برنامه گنجانده نشده است و صرفاً بخشهایی که دارای مسائل و چالشهای خاصی هستند، در این لایحه مورد توجه قرار گرفتهاند. مثلاً مسائل مسکن، بانک، صندوقهای بازنشستگی و سایر مسائل مهم و دارای چالش در این برنامه لحاظ شده است.
حسینی اذعان کرد: برخی دستگاهها انتظار دارند که در لایحه برنامه هفتم توسعه کشور سهمی داشته باشند، اما باید توجه کرد که این سهمخواهی دستگاهها باعث گسترش حجم برنامه ها و نادیده گرفتن اولویتها میشود و ممکن است این برنامه هم به سرنوشت برنامههای گذشته منجر شود.
وی درباره ضرورت گنجاندن مسائل ایمنی و مدیریت بحران در برنامه هفتم توسعه بیان کرد: هر ساله در لایحه بودجه قسمتی از بودجه به این موضوع اختصاص داده می شود و نیازهای ایمنی و بحران در نظر گرفته می شود.
به گفته معاون رئیس جمهور برای حل مسائل ایمنی و مدیریت بحران در کشور، نیاز به برنامهریزی جامع و هماهنگی میان دستگاههای مختلف دولتی و مردمی است.
وی اذعان داشت: ایجاد ظرفیتهای لازم در حوزه ایمنی، بحران، تامین منابع مالی و انسانی کافی برای مقابله با بحرانها و ایمنی عمومی بسیار اهمیت دارد.
حسینی افزود: درهمین حال در کمیسیون حقوقی و قضایی دولت، لایحه ای را تنظیم کرده ایم که محور آن مشخص شدن سازوکارهای کمکهای دولتهای خارجی به کشور ما در زمان بروز حوادث غیرمترقبه است و در این لایحه وظایف دقیق دستگاه ها در حوزه مدیریت بحران مشخص شده است.
گفتنی است اظهارات این مقام مسوول در حالی است که ناظران براین باورند نادیده گرفتن مسائل ایمنی و بحران در لایحه برنامه هفتم توسعه میتواند پیامدهای جدی به همراه داشته باشد. چرا که بحرانها و مسائل ایمنی در کشور میتوانند تأثیرات منفی بسیاری را بر روی توسعه و پیشرفت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی داشته باشند. بنابراین، لازم است که این مسائل به صورت جدی مورد توجه قرار گیرند و در برنامههای توسعه آینده کشور لحاظ شوند.
شایان ذکر است بر اظهار نظر یک مقام مسوول در شهرداری تهران، در برنامه هفتم توسعه یک خط هم در مورد زلزله تهران و مدیریت بحران نوشته نشده است، در حالی که انتظار می رود به موضوع ایمنی و آمادگی در برابر حوادث و بحران ها (که حداقل باعث از بین رفتن 15 تا 20 درصد از تولید ناخالص ملی کشور می شود) در برنامه هفتم توجه جدی شود و با اولویت اقدامات پیشگیرانه کارها انجام شود.