توقف مالیات بر خانههای خالی در ایستگاه سامانه املاک
در حالی دولت در راستای اجرای قانون اخذ مالیات از خانههای خالی نسبت به افزایش ۳۵ درصدی مالیات دریافتی از خانههای خالی، که همزمان کارشناسان بر این باور هستند که موفقیت این طرح در گروی تکمیل سامانه املاک واسکان است.
در همین راستا مهندس علی زین الدینی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری ساختمان آنلاین با اشاره به اینکه همکاری و تعامل خوب بین مجلس شورای اسلامی و دولت میتواند به اجرای هرچه بهتر این قانون کمک کند گفت: وزیر راه و شهرسازی آینده باید این موضوع را به عنوان یک اولویت اصلی خود قرار دهد و با هماهنگی نزدیک با مجلس، اقدامات لازم را برای تکمیل سامانه املاک و اسکان و افزایش میزان مالیات اخذ شده از خانههای خالی انجام دهد. این امر میتواند به افزایش عرضه مسکن و در نتیجه کاهش قیمت آن برای متقاضیان واقعی کمک کند.
وی با بیان اینکه برای بهبود و تکمیل سامانه املاک و اسکان، چند اقدام مهم باید اجرایی شود اذعان داشت: علاوه بر لزوم همکاری قوه مقننه و مجریه درجهت پیشبرد هر چه بهتر اجرای قانون اخذ مالیات از خانههای خالی و تکمیل سامانه املاک و اسکان و پیگیری توسط وزیر راه و شهرسازی آینده در همین تکمیل و بهروزرسانی مستمر سامانه املاک و اسکان باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی ادامه داد:این سامانه باید بهطور مداوم تکمیل و بهروزرسانی شود تا اطلاعات دقیق و کاملی از وضعیت مالکیت و اشغال واحدهای مسکونی در اختیار قرار گیرد.
وی همچنین بر لزوم افزایش میزان مالیات اخذ شده از خانههای خالی اشاره کرد و اظهار داشت:با اجرای هرچه بهتر قانون اخذ مالیات از خانههای خالی و تکمیل سامانه، میتوان میزان مالیات دریافتی از این واحدها را افزایش داد.
و این اقدامات میتوانند در مجموع به حل چالش کمبود مسکن و افزایش عرضه مسکن برای متقاضیان واقعی کمک کنند.
در ادامه رضا سروری ،کارشناس مسکن وفعال صنعت ساختمان نیز به ساختمان آنلاین گفت:سامانه املاک و اسکان کلید شفافیت بازار مسکن است چرا که تا بانک اطلاعات کاملی درخصوص بازار مسکن وجود نداشته باشد هر گونه اقدام راهبردی در این بازار محکوم به شکست خواهد بود.
وی ادامه داد:انتشار خبر فروش ملک وزارت راه و بارگذاری در سامانه املاک،بیانگر وجود مشکلات در این سامانه است و وزارت راه باید اقدامات لازم در جهت رفع این مشکلات انجام دهد.
سروری افزود:استفاده از تجربیات کشورهای دیگر در بهبود سامانه املاک و اسکان، امری ضروری است و بررسی تجربیات کشورهای پیشرو و تحقیق در خصوص چگونگی اجرای سامانههای مشابه در کشورهایی که در این زمینه پیشرفت داشتهاند، مانند آلمان، هلند و استرالیا میتواند راهگشا باشد.
وی همچنین بر لزوم مطالعه قوانین و مقررات موفق در این زمینه تاکید کرد و خاطرنشان ساخت:آشنایی با قوانین و مقررات موفق دیگر کشورها در زمینه مالیات بر خانههای خالی، مدیریت بازار اجاره و نظارت بر بخش مسکن میتواند به تکمیل و اصلاح قوانین داخلی کمک کند.
وی با اشاره به لزومبومیسازی الگوهای موفق گفت: در نهایت، باید با در نظر گرفتن شرایط و ویژگیهای داخلی، الگوهای موفق کشورهای دیگر را به طور هوشمندانه بومیسازی کرد و با بهرهگیری از این رویکردها، میتوان تجربیات ارزشمند کشورهای پیشرفته را در راستای بهبود سامانه املاک و اسکان در ایران به کار گرفت.
از دیگر سو رضا یادگاری،فعال صنعت ساختمان نیز به ساختمان آنلاین گفت:هر چند که اجرای قانون اخذ مالیات از خانه های خالی به تنهایی قادر نیست بحران مسکن را حل کند اما نباید فراموش کرد که اجرای جامع تمامی قوانین مسکن در نهایت می تواند منجر به بهبود بازار مسکن شود.
وی ادامه داد:دولت باید زیرساختهای لازم را برای ساماندهی بازار مسکن فراهم کند که از جمله آن تکمیل سامانه املاک و اسکان است.
یادگاری اذعان داشت:البته قطعا وزارت راه به تنهایی قادر به تکمیل این سامانه نخواهد بود و لازم است سایر ارگانهای ذی ربط در این زمینه با این وزارتخانه همکاری داشته باشند.