گلایههای مردمی سبب شد نرخ عوارض شهرسازی را کاهش دهیم
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: با توجه به گزارشهای ارایه شده به شورای شهر تهران و گلایه برخی از شهروندان مبنی بر بالا بودن نرخ عوارض شهرسازی در برخی از مناطق، تصمیم گرفتیم تخفیفاتی را در زمینه هزینه مجوزهای ساخت لحاظ کنیم که قطعا سبب رضایت شهروندان خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ما محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوال خبرنگار شهری پایگاه خبری ساختمان آنلاین مبنی بر اینکه برخی از کارشناسان و سازنده ها عنوان می کنند که شهرداری تهران از سال ۱۴۰۰ با تغییر فرمول محاسبه نرخ عوارض صدور پروانه و افزودن آیتم های جدید ،هزینه صدور پروانه رانسبت به گذشته افزایش داده است، به نظر شما آیا این مساله منجر به کاهش آمار پروانه های ساختمانی نخواهد شد گفت:در انتهای سال گذشته شورای شهر تهران با عناوین جدید عوارضی را به تصویب رساند. بر این اساس در حوزه عوارض شهرسازی نیز عناوین متعددی تصویب، تجمیع و ساده سازی شد.
وی تاکید کرد: بعد از آن هم در طرحی که حدودا یک ماه پیش در شورای شهر تهران تصویب شد، در برخی از موارد نظیر نظارت فنی، حدود پنجاه درصد کاهش ضریب مربوط به عوارض شهرسازی صورت گرفت و همزمان
عملیات ساده سازی مربوط به فرمول محاسبه نرخ عوارض شهرسازی صورت گرفت.
وی تصریح کرد: گزارشهای رسیده به شورای شهر، حاکی از گلایه برخی از مناطق درخصوص بالا بودن نرخ عوارض شهرسازی بود که در طرح اخیر شورا، حداقل در دو مورد نرخ عوارض کاهش پیدا کرد که قطعا این امر سبب رضایت شهروندان خواهد شد.
وی گفت: ضرائب نرخ عوارض شهرسازی در مناطق کم برخوردار نسبت به مناطق برخوردار کاهش داشته است و در برخی از مناطق نه تنها نرخ عوارض افزایش نداشته است، بلکه نسبت به گذشته کاهش هم داشته است.
آخوندی افزود: تحقق بودجه شهرداری تهران حاکی از آن است که آمار صدور پروانه های ساختمانی نسبت به گذشته کاهش پیدا نکرده است و روند عادی خود را طی می کند.
وی همچنین در ادامه به موضوع نطارت شورا بر شهرداری اشاره کرد و گفت: آنچه تحت عنوان نظارت که مدنظر ما بوده به معنای مچگیری نیست؛ چراکه اصولاً شهرداری و شورا را جدا از هم نمیدانیم و اعتقاد داریم که در کنار هم مسئولیت شهر را بر عهده دارند.
آخوندی اظهار کرد: این نظارت شئون مختلفی دارد و آنچه که مدنظر ما بوده به معنای مچ گیری نیست؛ چراکه اصولا شهرداری و شورا را جدا از هم نمی دانیم و اعتقاد داریم در کنار هم مسئولیت شهر را بر عهده دارند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه این نظارت به معنای کمک برای حل مشکلات است، یادآور شد: نظارت به معنای داد و فریاد کردن و تنها معترض و منتقد بودن نیست.
وی همچنین تصریح کرد: یکی از مهمترین مباحثی که در این دوره از بدو ورود با آن روبه رو شدیم، نظارت بر عملکرد مالی و به دنبال آن حسابرسی از مجموعههای زیر نظر شهرداری بود که باید به صورت سالیانه این مجموعهها مورد حسابرسی قرار میگرفتند.
آخوندی با بیان اینکه در چهار سال گذشته حسابرسیها انجام نشده بود، خاطرنشان کرد: کارگروه حسابرسی در کمیسیون برنامه و بودجه تشکیل و برنامه ریزی انجام شد تا عقب ماندگی اصلاح شود؛ در همین راستا با تمام حسابرسان جلساتی را برگزار و موارد را بررسی کردیم که در نهایت گزارشات سال ۹۶ تا ۹۹ تهیه و در صحن شورا قرائت شد و قولی که مبنی بر بروزرسانی گزارشات حسابرسی مطرح کردیم، عملیاتی شد.
وی اضافه کرد: گزارشات سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز تهیه شده و در حال قرائت در صحن است و امیدواریم تا پایان سال تمام گزارشات سال ۱۴۰۱ قرائت شود و به نتیجه برسد.
وی با بیان اینکه ما بودجه ریزی را در قالب طرح رصد دنبال کردیم، یادآور شد: یک بعد دیگر کار که کمرنگ شدهبود گزارشات نظارتی است؛ تمام پروژههایی که بر اساس بودجه سالیانه در حال اجرا هستند از نظر تخصیص بودجه، نقدینگی، پیشرفت فیزیکی از طریق «سامانه کنترل پروژه»، «سامانه فاینانس»، «بازدید میدانی از پروژه های کلان شهری» و «توسعه محلی و جلسات با واحدهای تخصصی»، مورد بررسی قرار میگیرند و گزارشات نظارتی از این مسیر آماده می شود؛ این گزارش پنج ماهه آماده شده و فردا در جلسه کمیسیون نهایی و در آینده در صحن شورا قرائت خواهد شد.
آخوندی با تأکید بر اینکه تدوین بودجه سالیانه نیز از دیگر وظایف کمیسیون است، خاطرنشان کرد: این اقدام به نحو احسن در کمیسیون و کمیتههای آن انجام شد و برای اولین بار پیشنهاد افزایش بودجه ۱۰ هزار میلیارد تومانی به بخش حمل و نقل را مطرح کردیم و نیمی از بودجه به این حوزه اختصاص پیدا کرد و دیدیم که همه از این اقدام به نیکی یاد میکنند.