حاشیهنشینی 100 هزار نفر در شهر یاسوج!
به گزارش ساختمان آنلاین: شهر یاسوج با جمعیتی بیش از 130 هزار نفر از حاشیهنشینی 100 هزار نفر در ورودیهای خود رنج میبرد که در واقع باید بیان کرد که جمعیت حاشیه نشین در این مناطق هستند که از عدم توان مدیریت شهری برای پاسخگویی به نیازهای زیرساختی در حاشیه شهر رنج میکشند.
البته در این زمینه نمیتوان توپ را به میدان یک مدیر یا یک شهردار انداخت و عدم توجه به این مساله در چند دهه گذشته و بی توجهی به مهاجرت روستانشینان به حاشیه شهر سبب شده که امروز این مشکل بصورت انباشته در آمده باشد تا حل و فصل آن سخت تر از گذشته باشد.
با گذری در مناطق حاشیه نشین شهر یاسوج مشخص خواهد شد که در صورت الحاق، شهرداری برای سامان دادن به ساخت و سازها در این مناطق حداقل نیازمند یک فرصت دو دههای می باشد تا بتواند طراحی منظم برای خیابانها و کوچههای این مناطق پیاده کند و صاحبان املاک را راضی به عقب نشینی و آزاد کردن حریم شهرداری کند.
مردم ساکن در این مناطق روزبه روز بیشتر در محرمیت قرار میگیرند و سرعت توسعه در این مناطق نسبت به توسعه در مناطق مرکزی شهر یاسوج بسیار کندتر است.
برای حل و فصل این موضوع و سر و سامان دادن به زندگی مردم ساکن در این مناطق، حل و فصل بحث الحاق این مناطق به شهر یاسوج و تحت پوشش قرار گرفتن این مناطق توسط شهرداری شهر یاسوج باید هرچه سریعتر حل و فصل شود تا زمان برای بهبود شرایط زندگی در این مناطق و حل و فصل مسائل ساکنان مناطق حاشیه شهر یاسوج بیشتر از این از دست نرود.
کمبود آب آشامیدنی، نبود فضای سبز، عدم ساخت و ساز اصولی، نبود زیرساختهای ارتباطی، عدم وجود معابر و خیابانهای استاندارد، کوچههای خاکی، نبود جداول دفع آب و شبکه فاضلاب خانگی و صدها مشکل دیگر زندگی در مناطق حاشیهای شهر یاسوج را به برزخی برای ساکنان تبدیل کرده است.
طرح الحاق مناطق حاشیهای به شهر یاسوج تقسیم آن به مناطق شهری برای توسعه زیرساختها و کیفیت بخشی به زندگی ساکنان قرار بود تا 14 فروردین امسال نهایی شود اما به دلایل نامعلوم در وزارت کشور مسکوت ماند تا مطالبه برحق و دیرینه مردم همچنان در آرزوی تحقق باشد.
اهمیت موضوع برای شوراهای تازه شروع به کار کرده شهر و روستا بیشتر باشد و اعضای شوراهای شهر و بخصوص اعضای شورای شهر مرکز استان باید هرچه سریعتر بحث الحاق مناطق حاشیه نشین از مادوان تا سرابتاوه را پیگیری کنند، چراکه به گفته شهردار یاسوج در سال گذشته، این شهرداری به جمعیتی بیش از جمعیت شهر یاسوج خدمات میدهد و این درحالی بوده که مبنای برنامه ریزی و هزینه در شهرداری یاسوج برای جمعیت کمتری است.
دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد میگوید: حاشیه نشینی زمینه ساز ناهنجار اجتماعی و دلیل اصلی آن ساخت و ساز غیر مجاز است.
سید علی ملک حسینی با تاکید بر اینکه این استان جزو امن ترین مناطق کشور است، افزود: در زمینه برخی جرائم از جمله سرقت خرد جایگاه خوبی نداریم.
وی با تاکید بر اینکه پارگینک در حاشیه شهر و برخی مناطق شهر یاسوج معنایی ندارد، خاطرنشان کرد: طرف 7 طبقه ساختمان ساخته ولی پارگینگ ندارد و آپارتمان در منطقه یک شهری ساخته می شود، ولی یک متر فضای سبز ندارند.
ملک حسینی با اشاره به اینکه جرائم در حاشیه شهرها دارد شکل میگیرد، یادآور شد: برخی برای پیاده کردن کار از روستا به حاشیه شهرها مهاجرت میکنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: الحاق روستاهای اطراف یاسوج به شهر تمام کارهای آن در استان انجام و برای تصمیم گیری نهایی به مرکز ارسال شده است.
کیامرث حاجی زاده طرح الحاق مشکل استانی ندارد و اصلاحات مورد نیاز انجام شده است، خاطرنشان کرد: این موضوع منتظر تایید و تصویب نهایی شورای عالی شهرسازی بوده و بزودی تعیین تکلیف میشود.
سرعت دادن به طرحهای هادی روستایی و فراهم کردن رشد اقتصاد در مناطق روستایی استانهای غرب کشور و خصوصاً استان کهگیلویه و بویراحمد، میتواند جلوی سرعت رشد مناطق حاشیه نشین در شهرها را بگیرد چرا که با بررسی شرایط بنظر میرسد در سالهای آینده سایر شهرهای استان نیز با شدت بیشتری درگیر این مسائل خواهند شد.