آغاز ساخت یازده هزار مسکن ارزان قیمت در قالب طرح مشارکت در ساخت
عضوانجمنانبوه سازان استان تهران با بیان اینکه در طرح نهضت ملی مسکن با شیوه مشارکت در ساخت می توان واحدهای مسکونی ارزان قیمت تولید کرد در عین بر حال بر ضرورت اصلاح فرآیندهای نظام مهندسی تاکید کرد وخواستار کاهش زمان انتظار برای آزمون ورود به نظام مهندسی شد.
به گزارش ساختمان آنلاین ، مهندس علیرضا گلزار آذری ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: در دولت قبلی، طی جلسات متعددی که با شهید رییسی برگزار کردیم، به این نتیجه رسیدیم که میتوان طرحی برای اجرای پروژههای مسکن ملی بهصورت تقریباً رایگان برای مردم پیادهسازی کرد. در همین راستا، طرحهایی را به وزیر وقت ارائه دادیم و قابلیت اجرایی آنها بررسی شد. امروز نیز شاهد اجرای یکی از این پروژهها با ظرفیت ۱۰ تا ۱۱ هزار واحد مسکونی در منطقه غرب تهران هستیم که با همین سبک در حال انجام است.
وی با بیان اینکه طرح مشارکت در ساخت در نهضت ملی مسکن با همکاری دولت و ارگانهای مربوطه قابلیت اجرایی دارد اظهار داشت: در قالب این طرح آورده دولت شامل تأمین زمین، صدور مجوزها، کاهش هزینههای مربوط به دارایی، نظام مهندسی و دستگاه نظارت است. در مقابل، آورده سازنده شامل تأمین هزینههای ساخت و متریال موردنیاز پروژه میشود. سود حاصل از این مشارکت نیز بر اساس درصدهایی که به موقعیت زمین و منطقه بستگی دارد، بین طرفین تقسیم میشود.
گلزار اظهار داشت:نکته مهم این است که در این پروژه، هیچ هزینهای بابت ساخت و ساز از مردم دریافت نمیشود. هزینه اصلی، که مربوط به ساخت است، بهطور کامل توسط سازنده تأمین میشود. تنها مبلغی که دولت از مردم دریافت میکند، مربوط به زمین و مجوزهاست که این عدد بسیار ناچیز است. به این ترتیب، مردم میتوانند با هزینهای اندک صاحب خانه شوند. این مدل مشارکت، طرحی کارآمد برای اجرای نهضت ملی مسکن و خانهدار شدن اقشار مختلف جامعه است.
نقش سازمان نظام مهندسی در پیشبرد نهضت ملی مسکن
وی در ادامه اظهار داشت:در آستانه انتخابات نظام مهندسی، که این هفته برگزار خواهد شد، سوالات متعددی در رابطه با نقش این نهاد و هیئتمدیره جدید آن در پیشبرد پروژههای ساختوساز به خصوص طرح نهضت ملی مسکن مطرح شده است.
وی گفت:به باور من، تیمی که قرار است وارد هیئتمدیره نظام مهندسی شود، باید از میان افراد متخصص، باسواد، پاکدست و شجاع انتخاب شود. افرادی که توانایی حل مشکلات مهندسان را داشته باشند و بتوانند گرههای متعدد موجود در حوزه معیشت، ارجاع کار و سایر مسائل این قشر را باز کنند.
پیشنهاد برای استفاده از مهندسان تازهکار در پروژههای ملی
گلزار افزود:یکی از مشکلات جدی در نظام مهندسی، مربوط به فاصله زمانی بین فارغالتحصیلی و دریافت پروانه اشتغال مهندسان است. در حال حاضر، مهندسان تازهفارغالتحصیل باید سه سال منتظر بمانند تا بتوانند در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند و پروانه فعالیت دریافت کنند. این موضوع باعث هدررفت توان و پتانسیل تعداد زیادی از مهندسان جوان شده است.
وی گفت:پیشنهاد من برای حل این مشکل، بهکارگیری مهندسان تازهکار در پروژههای ملی مانند طرح نهضت ملی مسکن است. این کار میتواند بهصورت اجباری و با هدف افزایش تجربه و درآمدزایی برای این افراد انجام شود. بهعنوان مثال، میتوان طرحی را تصویب کرد که به ازای هر ۲۰ یا ۳۰ واحد مسکونی در پروژههای ملی، تعدادی مهندس تازهوارد به تیم اجرایی اضافه شوند.
گلزار افزود: در صورت تحقق این طرح،مهندسان جوان در مدت سه سال، تجربهای معادل ۱۰ تا ۱۵ سال فعالیت حرفهای کسب خواهند کرد. این تجربه به آنها کمک میکند تا در آزمون نظام مهندسی موفقتر عمل کنند و در آینده نیز بهعنوان مهندسان باتجربه و متخصص وارد بازار کار شوند.
وی افزود: همچنین این طرح فرصت درآمدزایی برای مهندسان تازهکار را فراهم میکند و از نظر معیشتی نیز به آنها کمک خواهد کرد.
نقش هیئتمدیره جدید در اجرای این طرح
گلزار ادامه داد:این پیشنهاد میتواند از سوی هیئتمدیره جدید نظام مهندسی به وزارتخانه مربوطه ارائه و بهعنوان بخشی از راهکارهای ملی اجرایی شود. علاوه بر آن، نظام مهندسی میتواند این طرح را بهعنوان یکی از مسئولیتهای اجباری برای مهندسان تازهکار تعریف کند. این اقدام نهتنها به حل بخشی از مشکلات مهندسان جوان کمک میکند، بلکه باعث افزایش کیفیت پروژههای ملی و ارتقای سطح دانش فنی در نظام ساختوساز کشور نیز میشود.