انتقاد از ساختار سنتی و قدیمی شرکتهای صنعت ساختمان/استفاده از توان شرکتهای خارجی در مسکن الزامی است
جعفر قرائتی ستوده با بیان مطلب فوق در گفت و گو با خبرنگار ساختمان آنلاین اظهار داشت: شرکتهای ترکیهای که در گذشته در طرح مسکن مهر به کار گرفته شدند اگر چه جزء شرکتهای طراز اول ترکیه ای نبودند اما در نهایت به دلیل تجهیزات بالا و به روزشان،توانستند در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به تولید مسکن در مقیاس انبوه اقدام کنند و از این رهگذر،انبوه سازی به معنای واقعی کلمه تا حد زیادی محقق شد.
وی با اشاره به نشست مشترک انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان با وزارت صمت گفت: در نشست مشترک با مسوولان و کارشناسان ارشد این وزارتخانه ،فرصت ها و تهدیدهای بکارگیری شرکتهای چینی و ترکیه ای در صنعت ساخت و ساز کشورمان مورد واکاوی قرار گرفت و با توجه به تجربه انجمن متبوع ما در مسکن مهر و همکاری با شرکتهای خارجی،پیشنهاداتی از سوی اعضای انجمن با وزارت صمت مطرح شد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان با تاکید بر اینکه شرکتهای چینی به لحاظ تجهیزات و دانش از شرکتهای ترکیه ای به مراتب عقب تر هستند تاکید کرد: در حالی که یکی از اهداف استفاده از شرکتهای خارجی در حوزه مسکن انتقال تجربه و دانش فنی به شرکتهای داخلی است ،اما تجربه مسکن مهر نشان داد که شرکتهای چینی در انتقال تجربیات خود مضایقه می کنند
قرائتی تصریح کرد: این امر در حالی است که به لحاظ تجربه و دانش فنی ،شرکتهای چینی در قیاس با شرکتهای ترکیه ای عقب ترهستند .
وی تاکید کرد: اما شرکتهای ترکیه ای از هر لحاظ از شرکتهای چینی پیشرفته تر هستند و زیرساخت تجهیزات و ماشین آلات ساختمانی آنها کاملا اروپایی است و این پروسه کمک می کند که اهداف مورد نظر در استفاده از شرکتهای خارجی در حوزه مسکن محقق شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان ادامه داد: در شرایط معمول تجهیزات و ماشین آلات شرکتهای داخلی تکافوی ساخت و ساز در مقیاس خرد را می دهد اما وقتی بحث از تولید و ساخت هزاران واحد مسکونی می شود ،امکانات شرکتهای داخلی جوابگو نیست و همین مساله سبب شده دولت به فکر استفاده از ظرفیت شرکتهای خارجی برای رسیدن به اهداف خود در حوزه مسکن باشد.
قرائتی عنوان کرد: البته بکارگیری شرکتهای خارجی در ساخت و سازهای داخلی باید با ملاحظات خاصی همراه باشد و نباید صرفا این شرکتها اقدام به تولید مسکن کنند و از کشور خارج شوند ،بلکه دولت باید زمینه ای را فراهم کند که این شرکتها بستر انتقال دانش فنی و تحول در صنعت ساخت و ساز داخلی را فراهم کنند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان ادامه داد : در همین حال باید تمهیداتی در نظر گرفته شود که دولت از شرکتهای قوی و طراز اول خارجی درصنعت ساختمان بهره بگیرد.
قرائتی با اشاره به اثر بکارگیری شرکتهای خارجی بر فرهنگ ساز و ساز کشورمان گفت: بکارگیری این شرکتها سبب شد که سرعت احداث مسکن و عرصه صنعتی سازی در کشور ما افزایش و تقویت شود.
وی گفت: همچنین بکارگیری شرکتهای خارجی در ساخت و ساز سبب فراهم شدن زمینه صدور خدمات فنی-مهندسی به کشورهای دیگر می شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان تاکید کرد: در حال حاضر شرکتهای ایرانی در حوزه ساخت و ساز به لحاظ مدیریتی سنتی هستند و ساختار آنها به روز نشده است .
وی گفت: بکارگیری شرکتهای خارجی در ساخت و ساز سبب تحول در چارچوب های مدیریتی شرکتهای داخلی می شود که ضمن ایجاد تحول در صنعت ساختمان در عین حال زمینه افزایش صادرات خدمات مهندسی را فراهم خواهد کرد.