مجله خبریبورس و بازار

در سامانه خودنویس تنها امکان ثبت قرارداد اجاره وجود دارد

ساسانی گفت: تاکنون ۸۵ هزار و ۵۰۰ قرارداد اجاره در سامانه خودنویس ثبت شده و در حال حاضر تنها ثبت قرارداد اجاره در این سامانه امکان‌پذیر است.

به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، علی ساسانی دستیار و مشاور معاون مسکن و ساختمان وزارت راه وشهرسازی در خصوص سامانه خودنویس گفت: طبق قانون جهش تولید مسکن وظیفه‌ای بر عهده وزارت راه وشهرسازی گذاشته شده بود که اقدام به راه اندازی سامانه جدید در حوزه مسکن کند همچنین یک تکلیف دیگری هم در این حوزه بر عهده  این وزارت خانه گذاشته شده بود که از  خرداد امسال این امکان فراهم شده است که موجران و مستاجران مستقلا اقدام به ثبت قرارداد اجاره به صورت رایگان کنند.

به گفته وی  طبق ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن، سامانه املاک و مستغلات و اطلاعات آن از وزارت صمت به وزارت راه وشهرسازی منتقل شده است.

او می‌گوید: سامانه ایران املاک که ۱۲ سال پیش راه اندازی شده بود، در طی این مدت هیچ توسعه‌ای نداشته است  و ارتقای این سامانه امکان پذیر نبود بنابراین اقدام به راه اندازی سامانه جدیدی با عنوان خود نویس کردیم که از طریق شرکت‌های دانش بنیان اطلاعات آن طراحی شد.

ساسانی اظهار کرد: تنها نکته این سامانه آن است که تکلیف و مبنای قانونی در آن امکان پذیر شده است و امکان ثبت قرارداد تنها اجاره برای مشاوران املاک و مردم عادی فراهم شده است و تا به روز گذشته ۸۵ هزار و ۵۰۰ قرارداد در این سامانه ثبت شده است.

وی افزود: این سامانه از خرداد ماه رونمایی شده و از ماه پیش به صورت رسمی معرفی شده که هم وطنان از طریق آن بتوانند کد رهگیری را به صورت رایگان دریافت کنند.

او با بیان اینکه این طرح ابتدا از استان یزد شروع شده است گفت: از ۲۱ بهمن ماه این طرح در استان تهران شروع شد و در حال حاضر تنها در ۶ استان این طرح اجرا شده است.

در ادامه داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک استان تهران گفت: طبق قانون جهش تولید مسکن و ماده ۱۸ باید دولت در سامانه املاک و مستغلات امکانی را فراهم کند که مردم بتوانند کد دریافت کنند، اما متاسفانه وزارت راه وشهرسازی اقدام به راه اندازی یک سامانه جدید دیگری با عنوان خود نویس کرد.

او افزود: سامانه ایران املاک دارای نواقصی بوده است که دولت باید این نواقص را برطرف می‌کرد و متاسفانه در طی این مدت مشاوران املاک با سامانه ناقص اقدام به  ثبت قرارداد‌های اجاره می‌کردند.

بیگی نژاد بیان کرد: دولت باید دیتا و اطلاعات را از سامانه املاک و مستغلات به سامانه خود نویس انتقال می‌داد که در طی این مدت هیچ یک از این اطلاعات بارگذاری نشده است و تنها از ۲۱ بهمن ماه تمامی دسترسی‌های مشاوران املاک در تهران را قطع کرده اند.

وی تاکید کرد: در حال حاضر  دسترسی‌ها قطع شده است و همین موضوع باعث شده که امکان تمدید قرارداد‌های اجاره برای مستاجران وجود ندارد.

در ادامه بیضایی کارشناس مسکن گفت: هیچ استدلال و افزونه جدیدی در این بخش وجود ندارد و همان مشکلاتی که در سامانه املاک و اسکان وجود داشته است در این سامانه هم وجود دارد و سامانه خود نویس به هیچ سروری متصل نیست  و همین موضوع باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی برای مراجعه کنندگان می‌شود.

او گفت: در سامانه املاک واسکان پیامکی به ۲۰ هزار خانواده ارسال شده که این ۲۰ هزار نفر به سامانه مراجعه کرده اند سامانه پیام خطا داده و همین امر باعث شده است که مراجعه کنندگان سردرگم شوند.

وی افزود: برنامه خودنویس به صورت نمایشی بوده و اجرای این برنامه‌ها نقشی در کنترل بازار  مسکن و یا اجاره ندارد.

 

به این مطلب امتیاز دهید

ساختمان آنلاین

ساختمان آنلاین، جامع ترین و تخصصی ترین سایت در زمینه صنعت ساختمان است. هدف اصلی این سایت اطلاع رسانی کامل و دقیق اخبار و رویدادها، ارائه آموزش های تخصصی و مورد نیاز این حوزه و معرفی برترین استارت آپ های فعال در حوزه های مختلف این صنعت رو به رشد و گسترده در کشور می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا