دلیل گرانی مسکن در کف بازار
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: علت گرانی مسکن در کف بازار به قیمت زمین باز میگردد، اما درباره نهضت ملی مسکن اگر قیمتها بالاست، به علت قیمت زیاد مصالح ساختمانی است.
به گزارش ساختمان آنلاین به نقل از فارس، عبدالجلال ایری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا طرح نهضت ملی مسکن کند پیش میرود، گفت: باید این مسئله مورد توجه همه باشد که فرآیند احداث خانه حداقل دوتا سه سال طول میکشد و زمانبر است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: دولت اقدامات زیادی را برای نهضت ملی مسکن انجام داده است، اما تکمیل این کار طول میکشد و زمان بر است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: دولت وعده داده بود که طی ۴ سال، ۴ میلیون مسکن ساخته خواهد شد و مکلف به این کار است. این تکلیف دولت باید بر مبنای واقعیتهای جامعه در حوزه مسکن انجام شود.
وی ادامه داد: قبل از شروع کار دولت سیزدهم میتوانستیم ۲۰۰ هزار واحد مسکن بسازیم. اگر قرار باشد این ظرفیت ۵ برابر شود و سالی یک میلیون مسکن ساخته شود، یعنی ۵ برابر توان و ظرفیتهای ما در حوزه مسکن باید افزایش پیدا کند.
وی در واکنش به سوالی مبنی به نظر شما چه شاخصی در قیمت مسکن،مانند مصالح و زمین و قیمت تراکم مهمترین تاثیر را در قیمت مسکن گذاشته است، اظهار داشت: ما باید برای توضیح درباره قیمت مسکن، بین قیمت مسکن در کف بازار و قیمت مسکن در طرح نهضت ملی مسکن تفکیک قائل شویم.
وی ادامه داد: علت گرانی مسکن در کف بازار به قیمت زمین باز میگردد، اما درباره نهضت ملی مسکن اگر قیمتها بالاست، به علت قیمت زیاد مصالح ساختمانی است و افزایش قیمت مصالح ساختمانی منجر به این مسئله شده است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که برای کاهش قیمت مسکن چه باید کرد، گفت: برای کاهش تورم مسکن باید گفت که بحث تولید مسکن بسیار تاثیرگذار است و افزایش تولید مسکن روی کاهش قیمت مسکن اثرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: مجلس در زمینه قانون جهش تولید مسکن ورود کرد و قانون مالیات بر خانههای خالی را هم به تصویب رساند و برای ساماندهی اجاره بهای مسکن هم ورود کرده است. اگر همه این قوانین خوبی به خوبی اجرایی شود، مشکل گرانی مسکن حل خواهد شد.
ایری تاکید کرد: مسکن یک موضوعی است که در کوتاه مدت نمیتوان مشکلات آن را حل کرد و آثار تولید مسکن و تحولاتی که در این عرصه رخ خواهد داد را در بلند مدت خواهیم دید و طی چند سال آینده تاثیرات آن را خواهیم دید.
این نماینده مجلس متذکر شد: اگر دولت قبل حداقل ۶۰۰ هزار واحد مسکن میساخت، ما الان آنقدر در حوزه مسکن مشکل نداشتیم. دولت قبل ۲۰۰ هزار واحد مسکن ساخت که آن هم بیشتر از سوی بنیاد مسکن و بخش خصوصی بود و اگر دولت قبل تولید مسکن را ارتقا داده بود، ما الان این وضعیت را در حوزه مسکن نداشتیم.
دولت از ابتدای فعالیت خود با هدف تحقق قانون مجلس ساخت 4 میلیون واحد مسکونی را در پیش گرفته و بر اساس آخرین گزارشات هم اکنون ساهت 1.9 میلیون مسکن در دست پیگیری است.