گرانی برندهای معروف شیرآلات؛ ضامن سلامت یا سوداگرایی؟!
به گزارش ساختمان آنلاین: به گفته آنها ضرر آبکاریهای غیراستاندارد حتی از پسماندهای اتمی نیز بیشتر است. این دسته از کارشناسان و فعالان بازار معتقدند بالا رفتن اطلاعات عمومی مردم در این مورد از طریق صداوسیما و رسانههای دستهجمعی و جا انداختن این موضوع که فاصله قیمتی بازار میان برندهای معروف و بینامونشان ریشه در اصالت و استاندارد دارد، نه سعی در گرانفروشی و کسب سود، میتواند انتخابها را به سمت محصولاتی شناسنامهدار و سلامتمحور گرایش دهد.
محمدحسن مرجانی، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت شیرآلات راسان در این رابطه میگوید: تولید شیرآلات بهداشتی با تولید دارو تقاوتی ندارد، به این معنی که کاملا باید بهداشتی باشد و طبق استاندارد جهانی به تولید برسد. تولیدکنندگان معتبر با آزمایشگاههای مجهزی که در اختیار دارند، میزان سرب و آرسنیک بهکار رفته در فلز برنج را تحت استانداردهای جهانی تعیین میکنند، چراکه اگر میزان آن از سطح استاندارد بیشتر باشد، قطعا مشکلات بسیاری را به وجود خواهد آورد. ترکیب بهکار رفته در برنج باید کاملا خنثی باشد، زیرا جان بسیاری از هموطنان را به خطر میاندازد. اکسیده شدن ترکیبات بهکاررفته در شیرآلات، موجب میشود تا سرب حتی از طریق پوست جذب بدن مصرفکننده شود که در طولانیمدت آسیبهای جبرانناپذیری را به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در مورد نحوه نمونهبرداری از تولیدات مباحث بسیاری با اداره استاندارد صورت گرفته اما متاسفانه هربار این سوء تفاهم به وجود آمده که مطرحکنندگان این موضوع به دنبال کنار زدن عدهای دیگر هستند اما بهواقع اینگونه نبوده است. یک کارخانه شیرالات بهداشتی باید کاملا مجهز باشد؛ آبکاری داشته باشد، ریختهگری داشته باشد و برای آنالیز تولیدات خود مجهز به آزمایشگاه باشد. متاسفانه در کشور واحدهای تولیدی بسیار کمی داریم که تولیدات خود را مطابق استانداردهای جهانی انجام دهند.
شرکتهای معتبر مواد اولیه شناسنامهدار را داخل کوره میفرستند و اگر اینگونه نباشد، از بهکارگیری آنها کاملا اجتناب خواهند کرد. متاسفانه مطرح کردن این موضوعات با اداره استاندارد و درخواست تجمیع کلیه واحدهای تولیدکننده در یک منطقه صنعتی که امکان نظارت کامل را فراهم کند، نتیجهای در پی نداشته و این موضوع موجب شده تا آبکاریهای غیرقانونی و غیراستاندارد در این صنعت جولان دهند. این در حالی است که خطر یک سطل آبکاری خنثی نشده از پسماند اتمی بیشتر است.
مرجانی عنوان کرد: صنعت شیرآلات بهاشتی در سالهای گذشته رشد قابل توجهی داشته اما متاسفانه بهداشت آن به موازات پیشروی نداشته است. در حالی که دولت در این زمینه هیچ اقدامی انجام نمیدهد، تولیدکنندگان معتبر در تلاشند تا از طریق انجمن، این موضوع را مدیریت کنند و تا جایی که توان دارند، افزایش سطح بهداشت و صیانت از جان مردم را به دست بگیرند.
وی با بیان این که تعداد تولیدکنندگان معتبر شیرآلات بهداشتی به 10 عدد هم نمیرسد، گفت: شیرآلات چیزی نیست که بتوان در زیرپله تولید کرد، زیرا تمامی قطعات آن باید شناسنامهدار باشند.
مرجانی در پاسخ به این پرسش که انجمن و تولیدکنندگان چه اقداماتی برای منصفانه شدن قیمت شیرآلات بهداشتی برند در بازار انجام میدهند، تصریح کرد: صداوسیما و دیگر رسانههای دستهجمعی باید به مردم آگاهی ببخشند تا بدانند محصولی که قصد خرید آن را دارند، ارتباط مستقیم با سلامتیشان دارد. این که قیمت تمامشده محصولات معتبر 10 تا 15 درصد از دیگر محصولات بالاتر باشد کاملا طبیعی است، چراکه تجهیزات و مواد اولیهای که استفاده میکنند، بسیار هزینهبرتر از دیگر واحدهای نامعتبر و زیرپلهای است. از سوی دیگر، قیمت مواد اولیه کاملا از کنترل خارج شده و طی یک سال گذشته 100 تا 200 درصد افزایش داشته که خود این موضوع هزینههای تولید را به طرز چشمگیری افزایش داده است. در هر صورت، آرزوی تمامی تولیدکنندگان معتبر است که مردم بتوانند از تولیداتشان بهرهمند شوند و سلامتیشان به خطر نیافتد.
مدیرعامل شرکت شیرآلات راسان تاکید کرد: سازمان محیط زیست به صورت آنلاین فعالیت واحد آبکاری مجموعه راسان را تحت نظر دارد و اگر کوچکترین اشکال و خطایی در این واحد سر بزند، هشدار لازم را میدهند. شاید در نگاه اول کورههای تولید شیرآلات بهداشتی چندان جذاب نباشند، اما دنیایی از علم و تکنولوژی در همین کورهها جریان دارد که ضامن سلامت جامعه است.