توقعات از سیمان هرمزگان درحد توان باشد
به گزارش ساختمان آنلاین: مهدی باشتی افزود: طی چند ماه گذشته، قطعی گاز و برق بخش صنعتی از جمله کارخانجات سیمان در سراسر کشور به جهت تأمین گاز مصرفی بخش مسکونی و اداری، باعث توقف های مکرر خطوط تولید آنها شده و تولید سیمان در کشور را کاهش داده است.
وی ادامه داد: ظرفیت اسمی کارخانه سیمان هرمزگان ۶۰۰۰ تن در روز بوده که به دلیل قدمت بیش از ۲۴ سال کارخانه سیمان هرمزگان و فرسودگی و عمر بالای ماشین آلات و تجهیزات و از سوی دیگر عدم امکان استفاده از قطعات یدکی اصلی و مرغوب به دلیل تحریم های ظالمانه غرب، ظرفیت تولید متوسط روزانه شرکت سیمان هرمزگان به حدود ۵۵۰۰ تن در روز کاهش یافته است.
باشتی با اشاره به اینکه آمارها نشان می دهد تقاضای سیمان در استان در فصول سرد که فصل ساخت و ساز است حدود ۸۰۰۰ الی ۹۰۰۰ تن در روز است بنابراین، حدود ۲۵۰۰ الی ۳۰۰۰ تن در روز تقاضا بیش از عرضه در استان هرمزگان وجود دارد، خاطرنشان کرد: این کمبود در ماهها و سالهای گذشته توسط کارخانجات سیمان در استانهای همجوار از جمله کارخانجات سیمان لامرد، داراب، سپهر (قیر و کارزین)، ممتازان کرمان و …. تأمین می شد که در سال جاری به دلایلی این تأمین کسری توسط کارخانجات استانهای مجاور به خوبی انجام نشد و عدم تناسب عرضه و تقاضا باعث ایجاد التهاب در بازار شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به تعطیلی برخی از کاخانجات تولید سیمان استان های فارس و کرمان و یزد که کمبود سیمان مورد نیاز استان را تولید می کنند در تلاطم بازار موثر بود، اظهار کرد: از طرفی افزایش بی سابقه کرایه حمل و نقل و رقم سنگین کرایه موجب شد عاملین فروش سیمان چندان خرید سیمان از کارخانجات هموار و فروش آن با نرخ مصوبی که رقمی پایین تر از هزینه تمام شده است، برایشان جذاب نباشد.
مدیرعامل شرکت سیمان هرمزگان با اشاره به اینکه مزیت کارخانه سیمان هرمزگان به کیفیت آن بوده که همواره مورد توجه سایر کشورها بوده و بالاترین کیفیت در صادرات را داراست، خاطرنشان کرد: با مصوبه ستاد تنظیم بازار استان هرمزگان در این مدت صادرات به صفر رسیده و تمامی تمرکز خود را بر روی فروش داخلی گذاشته ایم و از هیچ تلاشی فرو گذاری نمی کنیم.
وی با بیان اینکه خود را در کنار مردم می بینیم و از سود صادراتی خود گذشته ایم تا بازار استان از تلاطمش کاسته شود، عنوان کرد: برخی شایعات در خصوص دپو سیمان گفته می شود که به هیچ وجه صحیح نبوده و نیست و هرچه تولید می کنیم برای نیاز بازار استان عرضه می کنیم.
باشتی با اشاره به اینکه انتظار داریم مسئولان از سایر کارخانجات سیمانی که صادرات خود را از بندرشهیدرجایی انجام می دهند اما سهمی از سیمان خود را به استان هرمزگان اختصاص نمی دهند، انتظار کمک داشته باشند، اضافه کرد: کارخانه سیمان لامرد در فاصله کمتر از ۲۶۰ کیلومتری پارسیان است و از اسکله این شهرستان برای صادرات بهره می برد اما سیمان این شهرستان باید سیمان هرمزگان در فاصله ۸۰۰ کیلومتری این شهرستان باید تامین کند.
وی عنوان کرد: شرکت سیمان هرمزگان که به دلیل مزیت ویژه نزدیکی به بندر شهید رجایی به عنوان یک شرکت صادرات محور محسوب می شود، از دو ماه قبل به جهت همکاری با مسئولین استان برای تأمین سیمان استان و جلوگیری از کمبود بیشتر در بازار، نسبت به توقف صادرات خود و اختصاص کل ظرفیت تولید خود به بازار استان اقدام کرده و این در حالی است که سایر کارخانجات سیمان هم در استان هرمزگان و هم در استان های مجاور که به طور معمول بخشی از نیاز بازار سیمان استان را تأمین می کردند، نه تنها صادرات خود را کاهش نداده اند، بلکه نسبت به کاهش یا توقف ارسال سیمان داخلی به بازار استان هرمزگان و افزایش صادرات خود نیز اهتمام داشته اند که این مسأله باعث دامن زدن به مسأله کمبود سیمان در استان هرمزگان شده است.
مدیرعامل شرکت سیمان هرمزگان تصریح کرد: نزدیکی به پایان دوره فعالیت دولت در سال جاری و فشارهای وارده جهت تکمیل و افتتاح طرحها و پروژه های نیمه تمام عمرانی و دولتی از یک سو و گشایش نسبی در فضای سیاسی خارجی به دلیل تغییر دولت در آمریکا که باعث انگیزه بیشتر جهت راه اندازی و تکمیل پروژه های عمرانی و سرمایه گذاری دولتی و خصوصی شده است از سوی دیگر، منجر به افزایش فعالیت پروژه های ساخت و ساز در استان و متعاقباً افزایش نیاز به سیمان در استان شده است.
وی ادامه داد: تفاوت بسیار زیاد قیمت رسمی و قیمت غیر رسمی سیمان در بازار به دلیل عدم همخوانی عرضه و تقاضا، باعث ورود دلالان، واسطه ها و سودجویان به بازار سیمان و ایجاد جوّ روانی و تقاضای کاذب در بازار مصرف سیمان شده و شاهد هستیم که بسیاری از افراد و صنایع و شرکتها، بیش از مصرف خود تقاضای سیمان کرده و مازاد مصرف خود را با حاشیه سود کاذب به فروش رسانده و یا حتی به دنبال ذخیره کردن آن برای روزهای آتی هستند.
باشتی با اشاره به اینکه به طور حتم با همکاری ستاد تنظیم بازار با دلالان و هرکسی که به دنبال خلل در بازار و ایجاد بی نظمی در آن هستند، برخورد می کنیم، خاطرنشان کرد: تولید کلینکر و سیمان در کارخانه سیمان هرمزگان به صورت ۲۴ ساعته و بدون توقف انجام می شود.
وی عنوان کرد: علیرغم همه موارد گفته شده فوق، میزان توقفات تولید در شرکت سیمان هرمزگان در مقایسه با بسیاری از شرکتهای سیمان در استانهای مجاور کمتر بوده و تولید بیشتری اتفاق افتاده است،که این مهم به دلیل تعهد مدیران شرکت سیمان به تأمین بازار استان، و تلاش شبانه روزی و بی وقفه پرسنل شرکت بخصوص پرسنل تولید و پشتیبانی کارخانه بوده است.
باشتی بیان کرد: شرکت سیمان هرمزگان با درک اهمیت بازار داخلی و جلوگیری از التهاب بیشتر، ضمن همکاری مداوم با استانداری و سازمان صمت استان هرمزگان، از یک سو از ۲ ماه پیش نسبت به قطع صادرات خود و اختصاص همه ظرفیت تولیدی خود به بازار داخلی اقدام کرده و از سوی دیگر، تحویل روزانه سیمان را به طور کامل بر اساس اولویتهای اعلام شده از سوی استانداری و سازمان صنعت استان انجام می دهد.
مدیرعامل شرکت سیمان هرمزگان اضافه کرد: همچنین رشد ۲۰ درصدی حجم فروش سیمان داخلی در سال مالی ۹۸-۹۹ نسبت به سال مالی قبل و از طرفی، افزایش ۱۶ درصدی تحویل سیمان به بازار داخلی در چهار ماه اخیر نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، موید این نکته است که این شرکت همواره خود را در قبال دغدغه های مردم استان هرمزگان متعهد دانسته و در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی خود، روزهای سخت اقتصادی را در کنار ایشان بوده و از هیچ اقدامی برای برون رفت استان از چالش های پیش رو دریغ نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه کاهش التهاب بازار به چند فاکتور نیاز دارد که باید برطرف شود، افزود: هزینه حمل و نقل، قیمت گذاری سیمان، تأمین بازار داخلی برابر صادرات و قطع کردن دست دلالان از جمله فاکتورهایی است که امیدوارم برطرف شود.
باشتی در پایان کارخانه سیمان هرمزگان را متعهد به اجرای مسئولیت های اجتماعی خود در شهرستان بندرخمیر دانست و عنوان کرد: در این مدت با همکاری فرمانداری و شهرداری و تعامل با شهروندان توانستیم در پروژه های بسیاری در حد توانمان در کنار مردم باشیم.