مسکن معلولان؛ شعاری تبلیغاتی، بدون بازوی اجرایی!
سعید شفیعی، کارشناس حوزه مسکن در این مورد به « ساختمان آنلاین» میگوید: در هر دوره انتخاباتی اعم از انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات مجلس و … نام معلولان و حق و حقوق آنها به گوش میخورد اما این شعارها صرفا مختص به همان دوره است و در طول دوره مسئولیت، هیچ اقدامی برای این قشر انجام نمیگیرد. این در حالی است که متاسفانه این قشر یکی از آسیبپذیرترین گروههای جامعه هستند و میبایست در اسرع وقت نسبت به تسهل کردن زندگی آنان اقدامات لازم را به عمل آورد.
وی ادامه داد: نمیتوان مدعی شد که هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است؛ چراکه همین چند روز پیش وزیر کار و رفاه اجتماعی از تحویل 2381 واحد مسکونی به خانوارهای دارای معلول و زنان بیسرپرست خبر داده بود اما بدون شک، این تعداد واحد جوابگوی رفع نیاز این قشر نیست و باید برنامههای بسیاری جدیتری برای سروسامان گرفتن آنها طراحی و اجرا شود.
شفیعی در ادامه عنوان کرد: متاسفانه مدیران کشور در حوزه برخورد با مشکلات اجتماعی از این دست شجاع نیستند و تمایل دارند اکثر کارها را با سلام و صلوات پیش ببرند. همین موضوع موجب شده تا ابعاد واقعی بسیاری از موضوعات به گوش مسئولان عالیرتبه مملکت نرسد و در میان تعارفات و معذورات سیاسی، محو شوند.
این کارشناس حوزه مسکن تصریح کرد: متاسفانه یکی دیگر از مسائلی که در این زمینه به چشم میخورد، این است که بازوی عملیاتی برای همین اندک تصمیمات و سیاستهای اتخاذ شده وجود ندارد و نهادها و افرادی که تا همین چند سال قبل برای اجرای طرحهایی از جمله خانهدار شدن معلولان پیشقدم بودند، اکنون پا پس کشیدهاند. از دلایل عمده این موضوع میتوان به عدم حمایت از سوی دولت و مجلس و همچنین نبود عزمی جزم برای خانهدار شدن معلولان اشاره کرد. نکته جالب اما اینجاست که وضعیت در روستاها به مراتب بدتر از تهران و شهرهای بزرگ است.