راهکار خروج رکود از بازار مسکن چیست؟
به گزارش ساختمان آنلاین: ایرج رهبر عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران در برنامه رادیویی درباره راهکارهای خروج رکود از بازار مسکن با بیان اینکه مسئله اصلی و اساسی در بازار مسکن نبود برنامه منسجم در این بخش است، گفت: ما برنامه بسیار منسجم و مستمری نداشته ایم و برای افزایش تولید و عرضه مسکن به بازار نه دولت و نه بخش خصوصی شاخصهای مشخصی نداشتهاند.
او با بیان اینکه گرفتاری مسکن در ابتدا مربوط به اقتصاد کل کشور و تورمی است که گریبانگیر این بازار شده است، گفت: توجه به حوزه مسکن پیشران اقتصادی است و باید طرح جامع و اساسی برای این پروژهها در نظر گرفته شود.
عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران توضیح داد: سالانه ۸۵۰ هزار ازدواج در کشور صورت میگیرد، بنابراین تامین مسکن برای این ۸۵۰ هزار زوج باید توسط دولت در اولویت قرار گیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: دولت سیزدهم برای مسکن طرح جامعی ارائه کرده که شامل ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال است که امیدواریم بتوانیم با ساخت این واحدها تقاضا را در بازار مسکن پاسخگو باشیم.
رهبر با بیان اینکه کاهش قیمت مسکن در کشور نیازمند برنامه ریزی و استفاده از مصالح ساختمانی ارزان قیمت است، گفت: در حال حاضر مصالح ساختمانی از ابزارهایی هستند که در قیمت مسکن بسیار تاثیر گذار است. دولت باید برای ساخت این یک میلیون واحد مسکونی در سال اقدامات لازم را جهت تولید مصالح ساختمانی انجام دهد.
این مقام مسئول تصریح کرد: با ورود مصالح ساختمانی به بورس قیمت مسکن بسیار افزایش یافته است و با توجه به آنکه مصالح ساختمانی در بورس توسط دلالان خریداری میشود، بنابراین این بازار تحت تاثیر قرار گرفته است.
او بیان کرد: کنترل قیمت مصالح ساختمانی و کاهش قیمت تمامشده در تولید مسکن بسیار مؤثر است و با توجه به آنکه کارخانههای سیمان و فولاد توسط دولتیها اداره میشوند، بنابراین باید تدابیر لازم در نظر گرفته شود.
رهبر اظهار کرد: مصالح ساختمانی باید به صورت عمده در اختیار سازندگان قرار گیرد تا سازندگان بتوانند مسکن را با قیمت ارزانتری بسازند.
این مقام مسئول با بیان اینکه تولید و عرضه مصالح ساختمانی به بورس باعث شده که قیمت مصالح ساختمانی بسیار افزایش پیدا کند، گفت: افزایش صدور مجوز پروانههای ساختمانی و همچنین عدم استفاده از تکنولوژیهای روز در تولید مسکن بسیار موثر است.
او گفت: باید مدت زمان مجوزهای ساخت مسکن را کاهش دهیم تا سرعت ساخت افزایش یابد.
این مقام مسئول افزود: ما در پنج سال گذشته بیش از سیصد هزار واحد مسکونی نساختیم، در نتیجه در سال حدود ۷۰۰ هزار واحد مسکونی کمتر ساختهشده که در هر سال معادل سه میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی میشود.
رهبر گفت: طبق آمارها بیش از ۲۲ میلیون خانوار در سکونتهای غیررسمی ساکن هستند و مسکن مناسب ندارند و از سوی دیگر شاهد آن هستیم که به دلیل بالا بودن قیمت مسکن، برخی از متقاضیان بهصورت اشتراکی، واحد مسکونی را اجاره میکنند، بنابراین این عوامل باعث شده مسکن تنها در اختیار سوداگران و دلالان بازار باشد.
رهبر در پایان بیان کرد: اجرای طرح آمایش سرزمین، باعث خواهد شد که مسکن بهصورت مناسب در مناطقی نیازمند آن هستیم، ساخته شود.