اثرگذاری رکود مسکن بر درآمد شهرداری
به گزارش ساختمان آنلاین: کارشناسان شهری معتقدند بخش مهمی از کاهش درآمد شهرداری از این محل ناشی از سایه اندازی رکود بر بازار ساخت وساز و کاهش چشمگیر صدور پروانههای ساختمانی (مسکونی- تجاری) بوده است.
پیروز حناچی شهردار تهران با بیان اینکه ایجاد انضباط در ساختوساز با هدف بازگشت به مسیر طرح جامع، به عنوان مهمترین سند بالادستی و جلوگیری از فروش ظرفیتهای زیستی شهر مهمترین محور اقدامات انجام شده در این دوره بوده، گفت: متراژ پروانههای صادره مسکونی از ۱۸۱ به ۶۶ میلیون مترمربع معادل ۶۴ درصد و زیربنای پروانههای تجاری صادره از ۳/ ۵به ۷/ ۱ میلیون مترمربع معادل ۷۰ درصد، طی این دوره چهارساله کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این تخلفات تعداد پروانههای مسکونی مغایر با دستور نقشه معادل ۶۳ درصد و مجموع طبقات مازاد در پروانههای مسکونی مغایر معادل ۷۴ درصد کاهش پیدا کرده است.
به گفته حناچی بلندمرتبهسازی از ۵۶۷ فقره به ۷۰ فقره معادل ۸۷ درصد افت داشت که بخش عمدهای از آن نیز مربوط به توافقات دوره قبل بوده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به روند نوسازی بافت فرسوده اشاره کرد و افزود: نوسازی میانگین۶/ ۱ میلیون مترمربع سالانه (زیربنا) از بافتهای فرسوده شهری مجموعا ۱۴۳۴۷ پلاک طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹، انجام شده است.