سرمایه گذاری نامطمئن در بازار مسکن
به گزارش ساختمان آنلاین: مهدی سلطان محمدی افزود: این فضای نامطمئن، باعث شده در شرایطی که قیمت در این بازار چند برابر شده، سرمایه گذاران به این بازار ورود نکنند و اگر هم ورود کردند انتظار کسب سود بالایی از این بازار دارند.
وی با بیان این که برای رونق این بازار باید سمت عرضه تحریک شود، گفت: تقاضا در بازار مسکن همیشه وجود دارد و ما باید با سیاستگذاریهایی که انجام میدهیم سمت عرضه را تحریک کنیم.
این کارشناس بازار مسکن ادامه داد: کنترل تورم با کاهش قیمت تمام شده در این بازار و همچنین ثبات قیمت ها، باعث میشود خریداران بتوانند با پیش بینیهایی که انجام میدهند در این بازار خرید کنند.
آقای سلطان محمدی گفت: وقتی صحبت از رونق در بازار مسکن میکنیم یعنی باید در این بازار افزایش حجم معامله و یا افزایش تولید داشته باشیم.
وی افزود: مبنای رونق به طور خاص در این بازار، افزایش تولید است البته در چند سال گذشته تولید در کشور ما به اندازه کافی نبوده است.
آقای سلطان محمدی اضافه کرد: در چند سال اخیر سالانه 300 تا 400 هزار خانه تولید و عرضه شده که این رقم باید به حدود یک میلیون خانه در سال برسد.
وی گفت: ما در کشور به میزان کافی مصالح، نیروی انسانی و منابع داریم و باید تولید در این بازار را افزایش دهیم.
این کارشناس با بیان این که شرایط تولید مسکن در کشور دشوار شده است، گفت: ساخت منزل عملاً سرمایه زیادی میخواهد و مراحل دریافت جواز برای سرمایه گذاران پرهزینه و وقت گیر است که باید این موانع برای سازندهها برطرف شود.
آقای سلطان محمدی در خصوص کاهش قیمتها در بازار مسکن افزود: قیمت مسکن چسبندگی زیادی دارد و حتی وقتی قیمتها در بازارهایی، چون ارز و کالا کاهش مییابد، در بازار مسکن افت قیمتها به کندی انجام میشود، زیرا فرآیند فروش در این بازار طولانی است.
وی گفت: در فضای تورمی کنونی، انتظارات تورمی بالاست و فروشندگان به سرعت برای فروش نتیجه گیری نمیکنند.
این کارشناس بازار مسکن افزود: روند افزایش قیمتها در دو سال گذشته به طور ماهانه حدود 10 درصد بوده و ما امیدواریم که این افزایش قیمتها متوقف شده و ما کمتر شاهد افزایش قیمت باشیم.
آقای سلطان محمدی در خصوص توصیهای که مسئولان در خصوص نخریدن خانه به مردم میکنند، افزود: این توصیهها و پیش بینیها مسئولیت دارد و اگر درست نباشد به مردم ضرر مالی میزند.