تفکیک وزارت راه باید در دستورکار باشد
به گزارش ساختمان آنلاین: علیرضا پاکفطرت گفت: طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی، در مقطعی در دستور کار مجلس قرار گرفت اما با توجه به اینکه دولت سیزدهم در آغاز راه قرار داشت و رئیس جمهوری نیز طی نامههای خواستار مسکوت ماندن این طرح به مدت یکسال شد، مجلس این طرح را به طور موقت از دستور کار خارج کرد.
پاکفطرت ادامه داد: با توجه به اهمیت و جایگاه ترابری و حمل و نقل در دنیا و کشور، تشکیل وزارت حمل و نقل امری لازم و ضروری است که میتواند به سرعت گرفتن روند ایجاد تحول در این حوزه در کشور کمک کند.
نماینده مردم شهرستانهای شیراز و زرقان در مجلس افزود: برخورداری کشور از محورهای مواصلاتی و جادههای گسترده، خطوط ریلی و بنادر متعدد ایجاب میکند که اداره این بخشها توسط یک وزارتخانه مستقل و واحد انجام شود.
پاک فطرت گفت: با توجه به طرح ساخت سالانه یک میلیون مسکن در کشور که از سوی دولت مطرح شده، چنانچه وزارت راه و شهرسازی فعلی بخواهد تمام انرژی و توان خود را بر روی اجرای این طرح متمرکز کند، این دغدغه وجود دارد که نسبت به حوزه راه و حمل و نقل غفلت صورت گیرد و این بخش با آسیب و مشکل مواجه شود.
وی گفت: در مقابل، حوزه مسکن و شهرسازی هم از اهمیت ویژهای برخوردار است و اگر بحث جذب توریسم و گردشگر را بخواهیم در کشور با جدیت دنبال کنیم، باید به زیباسازی و مناسب سازی شهرها و ایجاد امکانات در شهرها توجه ویژه کنیم.
رئیس مجمع نمایندگان فارس، علت اینکه برخی کشورها توانستهاند در جذب توریسم موفق عمل کنند را مناسب سازی و زیباسازی شهرها و هزینه کرد و سرمایهگذاری در این زمینه دانست و افزود: البته در کشور ما هم پول و اعتبار در این زمینه هزینه میشود اما در جای مناسب و به شکل مطلوب هزینه نمیشود.
وی گفت: امروز شهرداریها به ویژه در مسائل شهرسازی رها هستند و وزارت کشور فقط در مسائل سیاسی و انتخابات آنها دخالت دارد و توان نظارت بر مسائل فنی و شهرسازی شهرداریها را ندارد و بنابراین بحث نظارت بر مسائل فنی، اجرایی و شهرسازی شهرداریها باید به وزارت راه و شهرسازی سپرده شود.
پاک فطرت افزود: حاکمیت باید بر عملکرد شوراها و شهرداری ها نظارت داشته باشد و از سوی دیگر توسعه راهها، خطوط ریلی و حمل و نقل و هوایی و دریایی را نیز دنبال کند و با توجه به گستردگی و حساسیت این بخشها، تفکیک وزارت راه و شهرسازی باید اتفاق بیافتد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ گزارش کمیسیون عمران در خصوص طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی و تشکیل وزارت حمل و نقل و وزارت ساختمان، شهرسازی و آمایش سرزمین را در دستور کار قرار دادند. اما کلیات این طرح پس از رای گیری به تایید نمایندگان نرسید و طرح مذکور از دستور کار مجلس خارج شد.