آمار سازش مستاجران و مالکان بالا است
به گزارش ساختمان آنلاین: احمد آذری در جمع خبرنگاران با اشاره به اختلافات بین موجر و مستاجر در بحث تعیین اجاره بها و اجرای مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر تمدید قراردادهای اجاره اظهار داشت: رسیدگی به این موضوعات بستگی به پروندهها و موضوعات دارد اما اینگونه نبوده که سال گذشته هیچ حکم تخلیهای صادر نشود. البته معمولا بین موجر و مستاجر توافق میشود.
وی تاکید کرد: این حق موجر است که با پایان قرارداد مستاجر، ملک وی را تخلیه کند چرا که به دلایل مختلفی میتواند نیاز به ملک و مسکن خود داشته باشد اما در نهایت باید هر دو طرف؛ موجر و مستاجر تابع پروتکلهای ستاد ملی مبارزه با کرونا باشند.
عضو هیات مدیره اتحادیه املاک افزود: البته اگر مستاجر تعهد تخلیه داده باشد باید در موعد مقرر نسبت به تخلیه آن واحد اقدام کند.
آذری یادآور شد: معمولا قراردادهای اجاره یک ساله است و پس از یک سال آن قرارداد منقضی میشود و عدم تخلیه در هیچ مرجعی قابل قبول نیست و وجاهت قانونی هم ندارد مگر اینکه شرایطی ایجاب کند که قرارداد تمدید شود.
نماینده اتحادیه در شورای حل اختلاف با تاکید بر اینکه در شرایط سخت کرونایی و اقتصادی، مالکان کمکحال مستاجران بوده و هستند، گفت: معمولا در 98 درصد موارد توافق بین مالک و مستاجر در شورای حل اختلاف انجام میشود.
وی افزود: واقعیت این است که مشکل، وضعیت اقتصادی کشور است و در اقتصاد کلان بحث مسکن را تحت تاثیر قرار داده است و به همین دلیل مالکان قیمتهای اجاره را هم پایین میآورند چراکه اگر قیمتها به صورت نامتعارف بالا برود تقاضایی برای آن وجود ندارد اما به هر حال آمار صلح و سازش بین مستاجران و مالکان بالا است.