مطالعه و شناخت زمین
مطالعه و شناخت زمین
احداث هر بنا و سازه ای باید بر روی زمین صورت گیرد، لذا مطالعه و آشنایی و شناخت با ویژگی های زمین از نظر رنگ، دانه بندی و … بسیار حائز اهمیت می باشد.
شناخت زمین
سازنده یک ساختمان قبل از هرچیزی می بایست به اوضاع منطقه احداث پروژه کاملاً آشنایی داشته باشد تا بتواند ساختمان را نسبت به موقعیت محل، با توجه به استقامت زمین و آب های زیرزمینی با استحکام کافی احداث نماید بطوریکه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بوده و دارای زیبایی لازم نیز باشد.
مهمترین مسئله ای که قبل از احداث هر بنا و ساختمان بایستی اجباراً در نظر گرفته شود و بسیار حائز اهمیت است شناخت زمین از نظر مقاومت و نوع خاک آن است و در هر صورت عدم توجه به این موضوع چه بسا ممکن است خسارت های جانی و مالی جبران ناپذیری را باعث گردد.
پیدایش سنگ ها و خاک ها
پوسته ی زمین از انواع سنگ ها تشکیل گردیده است، سنگ های اولیه از سرد شدن مواد مذاب در سطح زمین و یا در مدت طولانی در اعماق زمین بوجود آمده اند که به آن ها سنگ های آذرین گفته می شود، این گونه سنگ ها دارای سختی خوبی بوده و مقاومت فشاری بالایی را تحمل می کند، در اثر متلاشی شدن و سایش این سنگ ها، انواع خاک ها بوجود می آید.
این کار معمولاً در اثر عوامل جوی مانند هوازدگی، یخبندان، سیل و غیره صورت می گیرد، خاک ها توسط سیلاب ها به مناطق گودتر نقل مکان می کنند و در آنجا زیر فشارهای موجود و با توجه به مواد چسبنده ای که در آب ها وجود دارد مجدداً به هم چسبیده و سنگ های جدیدی را بوجود می آورند که به آن سنگ های رسوبی گفته می شود.
هریک از سنگ های آذرین و سنگ های رسوبی چنانچه تحت فشار زیاد حرارت در اعماق زمین فشرده شوند سنگ های متراکمی به وجود می آیند که به آن ها سنگ های دگرگون گفته می شود. این نوع سنگ ها نیز سختی و مقاومت بالایی دارد. به طور کلی سنگ ها و خاک ها از مواد معدنی موجود در پوسته ی زمین تشکیل شده اند که به آن ها کانی نیز گفته می شود.