فخیمزاده، فخرِ گونهی سینمای پلیسی است
معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا در مورد مباحث مطرح شده در برنامه تلوزیونی هفت و اظهارات مهدی فخیمزاده در خصوص گونهی سینمای پلیسی گفت: هرچند انواع پر تنوع و پر تفاوت ژانرهای سینمایی، جذابیت زیادی برای همراهی گسترده مخاطبان دارند، لیکن توان رقابت با گونهی سینمای پلیسی را ندارند و این نشاندهنده علت استمرار این شکل از سینما در اثرگذاری بر مخاطب در کل دنیاست.
به گزارش ساختمان آنلاین، سردار دکتر سعید منتظر المهدی افزود: مخاطب سیما و سینمای ایران از دیرباز، شکل جنایی آثار پلیسی را در نمونههای داخلی همچون مزد ترس و خواب وبیدار و تولیدات خارجی همچون پوآرو و شرلوک هلمز، دریافته و انواع اکشن پلیسی را در فیلمهای داخلی و خارجی، دنبال کرده است.
وی در مورد اهمیت و جایگاه فخیمزاده در سینمای پلیسی کشورمان، تأکید کرد: ایشان به عنوان هنرمندی فهیم، فخر گونهی سینمای پلیسی است و آثار وی، مطابق مخاطبشناسی محتوایی غالب در کشورمان است و اصولاً درونمایگی آثار فخیمزاده، متناسب با فرهنگ مخاطب ایرانی، شکل گرفته و این آثار پس از سالها، همچون نمونههایی بیتکرار در آسمان هنر این سرزمین میدرخشند.
دکتر منتظر المهدی افزود: البته ناگفته نماند که آثار هنرمندان دیگری همچون مسعود آبپرور با مجموعه هوش سیاه، سیروس مقدم با مجموعه میکاییل و دیوار و برادران محمودی با مجموعه پوست شیر نیز مبتنی بر خواست مخاطب و حفظ ملاحظات سازمانی پلیس بوده و از جمله آثار بسیار خوب و به یاد ماندنی محسوب میشوند.
وی با اشاره به اینکه طبیعتاً در فرآیند تولید، برای ساخت آثار پلیسی که نتیجه آن، دلخواه کارگردان و مخاطبان باشد و در عین حال، ملاحظات سازمانی پلیس نیز در آن رعایت شده باشد، امکان تطبیق عین به عین قواعد هنرهای نمایشی دشوار بوده و قاعدتاً با محدودیتهایی مواجه میشود، اظهار کرد: البته نام این محدودیتها، سانسور یا تشدید نظارت نیست، بلکه این دقت نظر، ماحصل تعاملی توافقی است تا اثرات ضد تبلیغی این تولیدات که میتوانند موجب کاهش امنیت اجتماعی شوند، خنثی شود.
سردار منتظر المهدی با بیان اینکه معاونت فرهنگی و اجتماعی فراجا و مؤسسه ناجی هنر، اهتمام ویژهای در تسهیل و تسریع تعامل پلیس با هنرمندان، داشته و دارند، تصریح کرد: البته این تعامل محدود به صدور مجوزهای مورد نیاز نیست، بلکه از مرحله ایدهپردازی تا تولید، تدوین و پخش، تأثیرات شناختی، عاطفی و رفتاری را شامل میشود و با توجه به ملاحظاتِ سازمانی پلیس، ویژگیهای دراماتیک آثار نیز مورد توجه قرار گرفته و متوازن و متعادل میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا در خاتمه خاطرنشان کرد: بر همین اساس، درب حوزه فرهنگ و هنر پلیس به روی هنرمندان عزیز باز است و حضور آنها را مغتنم میشماریم.